Lūk, kā laistīt pelargonijas/ģerānijas rudenī, lai tās veidotu jaunus pumpurus un ziedētu pat ziemā

Ja vēlaties, lai jūsu iecienītās pelargonijas ziedi būtu sulīgi visu gadu, jums jāzina, kā tās pareizi laistīt. Auga barošanai varat izmantot visu, kas jums ir pa rokai.

Jods

Ja visu darīsiet pareizi, augs gandrīz bez atpūtas pauzes izdos jaunus pumpurus. Lai barotu pelargonijas ar jodu, uz vienu litru ūdens ir jālieto viens piliens šīs vielas. Neaizmirstiet pievienot pusgramu borskābes. Šķīdumu labi samaisiet un tad ievadiet to gar podiņa malām.

Ņemiet vērā, ka pirms auga krūmu mēslošanas noteikti pelargonijas jāaplej ar parastu ūdeni. Ja tas netiks izdarīts, varat apdedzināt sakņu sistēmu un pelargonija aizies bojā. Šādu stimulatoru ieteicams dot ne biežāk kā reizi mēnesī, un pirmie rezultāti būs manāmi pēc nedēļas.

Ūdeņraža peroksīds

Pieredzējuši puķu audzētāji iesaka pievērst uzmanību arī ūdeņraža peroksīdam. Pelargonijām šī viela ir lielisks ziedēšanas stimulators. Lai pagatavotu mēslojumu, ņemiet lietus ūdeni (varat izmantot arī krāna ūdeni, taču tajā būs mazāk barības vielu) un vienam litram šķidruma pievienojiet 40 ml ūdeņraža pārskābes.

Jauna salātu recepte un šie produkti vienmēr atrodas ledusskapī: garšīgi, sātīgi un ātri

Pirms mēslojuma lietošanas neaizmirstiet samitrināt augsni. Mēslojumu ieteicams lietot no rīta vai vakarā.

Raugs

Ja ne reizi vien esat brīnījies, kāpēc nezied pelargonijas, iespējams, ka augam nepieciešams mēslojums. Piemēram, lielisks risinājums ir raugs. Lai pagatavotu šķīdumu, ņem 2,7 litrus ūdens, pievieno 100 g rauga un 0,5 glāzes cukura. Labi samaisiet, līdz visas sastāvdaļas izšķīst. Trauku pārklājiet ar marli un novietojiet siltā vietā.

Pēc fermentācijas procesa beigām iegūsiet koncentrētu šķidrumu, kas jāatšķaida proporcijā viena glāze mēslojuma uz 10 litriem ūdens. Tad reizi divās nedēļās ar šo šķīdumu laistiet pelargonijas.

Vēršiem būs izaicinoša diena, bet Mežāžiem gaidāms pārpratums; Tamāras Globas dienas prognoze 22. augustam

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment