Lūk, kādi produkti tev jāēd, ja vēlies saglabāt jauneklīgu izskatu: revolucionārs pētījums!

whole-wheat-pasta-628x363

Zinātniski izsakoties, ir tikai viens svara zaudēšanas padoms, kas jāiegaumē, lai iegūtu veselīgu ķermeni un saglabātu jaunību. Un tas ir atteikties no diētām.

Nobela prēmiju ieguvis molekulārbiologs un veselības psihologs – abi kopā vairākus gadus veltījuši novecošanas procesa izpētei – kā iekšēji, tā ārēji.

Skrupulozais pētījums, kura rezultāta izveidojies jauns zinātnes izpratnes veids, ir palīdzējis noteikt to, kā saglabāt jaunību un tās starojumu vēl tad, kad tavu vienaudžu sejas jau rotā krunkas, matos redzams sirmums, un viņus piemeklē dažādas slimības. Tā ir sava veida zinātniskā revolūcija.

Kas gan tas varētu būt? Atbildes slēpjas tavās hromosomās – pavedienveida struktūrā, kas glabā tava DNS informāciju.

Katra tava ķermeņa šūna satur hromosomas, sākot ar pirkstgaliem, beidzot ar plaušu dziļāko nostūri.

Katras DNS ķēdītes beigās atrodas maz pētītie telomēri. Tie darbojas līdzīgi kā plastmasas uzmavas, kas piestiprinātas apavu šņorēm. Jo garāki tie ir, jo vairāk tie pasargā DNS no “nodriskāšanās”, saslimšanām un padara cilvēka izskatu jauneklīgāku.

Nekad nav par vēlu atgriezt jaunību. Novecošanai nav jābūt vienvirziena ceļam uz nedrošību un sabrukšanu. Pat tad, ja tava DNS telomēri ir īsi, tu vari tos stabilizēt un audzēt lielākus – lai arī cik vecs tu būtu.

Telomēri sniedz vērtīgu ieskatu par to, kāds ēdiens mums vislabāk piemērots. Tie parāda, kā mūsu ķermenis mikrobioloģiskā veidā reaģē uz to, ko apēdam. Mums noteikti būtu jāņem vērā telomēru reakcija uz to, ko lietojam uzturā.

Telomēru audzēšana un likšana tiem zelt aizsargās mūs no daudzām slimībām, kas mēdz piemeklēt cilvēkus sirmā vecumā – turklāt tavs vēders kļūs daudz slaidāks. Tevi noteikti iepriecinās tas, ka badošanās, stingras diētas vai pilngraudu ēdienu izslēgšana no uztura it nemaz nepalīdzēs uzlabot veselību.

Lasi vēl: No rīta esi nīgrs un noguris? Apēd kādu no šiem 7 produktiem brokastīs – neticams efekts!

Lai uzzinātu, kādus produktus ieteicams ēst vairāk un kuru lietošanu samazināt, lai uzturētu jauneklīgu izskatu, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment