Recepte mascarpone pagatavošanai mājās
Sastāvdaļas:
450 ml trekns saldais krējums (30 %);
1 ēdamkarote citrona sula (1/2 vidēja citrona).
Pagatavošana:
Uzkarsē krējumu līdz aptuveni 88 grādiem. Pievienojiet citrona sulu un, maisot, turiet katlu uz karstuma vēl 5 minūtes. Temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 90 grādus. Tad ļaujiet maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai (30-45 minūtes).
Ievieto marli, kas salocīta vairākās kārtās, un pārlej katla saturu. Liek ledusskapī, lai pilnībā notecinātu 8-12 stundas. Iegūto mascarponi pārlej plastmasas traukā, un sūkalas var izmantot saviem iecienītākajiem konditorejas izstrādājumiem.
Atcerieties, ka mājās gatavotu itāļu sieru vajadzētu uzglabāt ne ilgāk kā nedēļu.
Tevi noteikti interesēs
- “Gaidiet rudeni!”: dziedātājs un TV šovu vadītājs Lauris Reiniks paziņo brīnišķīgus jaunumus (video)by Laura Blūma
- Krāpnieki mēģināja apmānīt manu vecmāmiņu, taču viņa viņiem deva smagu mācībuby Sandra Ločmele
- “Eiropas Dzelzceļa līnijas” meklē būvdarbu līgumu vadītāju; tiek atklāta arī algaby Rinalds Bergmanis