Kviešu miltus sajauc ar cieti un cepamo pulveri, tad pievieno olu un biezpiena maisījumam un maisa ar zemu miksera ātrumu, līdz sastāvdaļas saplūst viendabīgā mīklā.
Maisījumam pievieno apmēram 2/3 ābolu un samaisa ar karoti. Ielej mīklu veidnē, izlīdzina tās virsmu un izkārto ap to atlikušos ābolus, viegli iespiežot tos mīklā.
Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes (līdz zobu bakstāmais iznāk laukā sauss). Pēc cepšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
250 g biezpiena
4 olas
4 lieli āboli
1 citrons (sula un miziņa)
150 g cukura (3/4 glāzes)
1 paciņa vaniļas cukura
60 ml (1/4 glāzes) augu eļļas
150 g kviešu miltu
50 g kartupeļu cietes
3 tējkarotes cepamā pulvera
Pūdercukurs dekorēšanai
Tevi noteikti interesēs
- Manai omītei ir gandrīz 70, un viņa ievēro stingru noteikumu – nekad nesazināties ar radiniekiemby Rinalds Bergmanis
- Karstums līdz +31 grādam jau tuvojas: hidrometeoroloģiskais centrs ir nosaucis anomālās sasilšanas termiņusby Sandra Vīgante
- Koks, kas “aizdzenot” prom no mājas vīriešus: vai tūjas drīkst stādīt pie mājas?by Laura Tiltiņa