Kviešu miltus sajauc ar cieti un cepamo pulveri, tad pievieno olu un biezpiena maisījumam un maisa ar zemu miksera ātrumu, līdz sastāvdaļas saplūst viendabīgā mīklā.
Maisījumam pievieno apmēram 2/3 ābolu un samaisa ar karoti. Ielej mīklu veidnē, izlīdzina tās virsmu un izkārto ap to atlikušos ābolus, viegli iespiežot tos mīklā.
Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes (līdz zobu bakstāmais iznāk laukā sauss). Pēc cepšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
250 g biezpiena
4 olas
4 lieli āboli
1 citrons (sula un miziņa)
150 g cukura (3/4 glāzes)
1 paciņa vaniļas cukura
60 ml (1/4 glāzes) augu eļļas
150 g kviešu miltu
50 g kartupeļu cietes
3 tējkarotes cepamā pulvera
Pūdercukurs dekorēšanai
Tevi noteikti interesēs
- Zinoši dārznieki dārzā izmanto kanēli: iemesli, kāpēc to darīt, ir ļoti pārliecinošiby Laura Blūma
- Jelgavas kasiere nosauc 10 produktus, kurus vakarā lielveikalā nepērk – un paskaidro, kāpēcby Rinalds Bergmanis
- Vācu aitu suns rēja uz metāla lūku ielas vidū: garāmgājēji bija samulsuši, ieraugot, kas slēpjas lūkas iekšpusēby Sandra Ločmele