Maigs un garšīgs – vecāsmātes biezpiena pīrāgs ar āboliem

Kviešu miltus sajauc ar cieti un cepamo pulveri, tad pievieno olu un biezpiena maisījumam un maisa ar zemu miksera ātrumu, līdz sastāvdaļas saplūst viendabīgā mīklā.

Maisījumam pievieno apmēram 2/3 ābolu un samaisa ar karoti. Ielej mīklu veidnē, izlīdzina tās virsmu un izkārto ap to atlikušos ābolus, viegli iespiežot tos mīklā.

Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes (līdz zobu bakstāmais iznāk laukā sauss). Pēc cepšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Roberto Meloni atklāj, ka tautas acīs īstais “Eirovīzijas” uzvarētājs ir pavisam cits nevis ”Tautumeitas”

Sastāvdaļas

250 g biezpiena
4 olas
4 lieli āboli
1 citrons (sula un miziņa)
150 g cukura (3/4 glāzes)
1 paciņa vaniļas cukura
60 ml (1/4 glāzes) augu eļļas
150 g kviešu miltu
50 g kartupeļu cietes
3 tējkarotes cepamā pulvera
Pūdercukurs dekorēšanai