Kviešu miltus sajauc ar cieti un cepamo pulveri, tad pievieno olu un biezpiena maisījumam un maisa ar zemu miksera ātrumu, līdz sastāvdaļas saplūst viendabīgā mīklā.
Maisījumam pievieno apmēram 2/3 ābolu un samaisa ar karoti. Ielej mīklu veidnē, izlīdzina tās virsmu un izkārto ap to atlikušos ābolus, viegli iespiežot tos mīklā.
Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 45 minūtes (līdz zobu bakstāmais iznāk laukā sauss). Pēc cepšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
250 g biezpiena
4 olas
4 lieli āboli
1 citrons (sula un miziņa)
150 g cukura (3/4 glāzes)
1 paciņa vaniļas cukura
60 ml (1/4 glāzes) augu eļļas
150 g kviešu miltu
50 g kartupeļu cietes
3 tējkarotes cepamā pulvera
Pūdercukurs dekorēšanai
Tevi noteikti interesēs
- Atradu naudu uz vējstikla, zem tīrītāja un uzreiz izsaucu likumsargus: esiet uzmanīgi, ja pamanāt ko tāduby Sandra Ločmele
- Izskan ļoti nepatīkama prognoze uz Lieldienu brīvdienām saistībā ar laikapstākļiemby Sandra Ločmele
- Es vairs nemazgāju mājokļa logus 10 reizes gadā: noslauku tos ar šo šķīdumu, lai stikls ilgāk paliktu tīrs un spīdīgsby Jeļena Kuzmenko