Malto gaļu ar jebkuru pildījumu ietinu folijā un cepu pannā bez eļļas 20 minūtes – ļoti interesanta recepte

Sāksim gatavot!

Auzu pārslas aplej ar karstu pienu un traukam liek virsū vāku. Atstāj tik ilgi, kamēr pārslas ir uzsūkušas visu pienu.

Tad ņemam jebkuru iecienītāko malto gaļu, pievienojam iecienītākās garšvielas. Tomēr katru reizi var izmantot arī citas garšvielas, jo tā mainās gan ēdiena garša, gan variācijas. Šajā reizē man ir ķiploki, muskatrieksts un pipari. Auzu pārslām pievieno malto gaļu.

Ņemu trīs folija lapas, kuru izmērs ir 40×30 centimetri.

No folija malas atstāju aptuveni 10 centimetrus brīvas vietas un uz sloksnes izklāju vienu trešdaļu maltās gaļas.

Kā pildījumu šoreiz liku spinātus (var arī dilles, pētersīļus) un paipalu olas (var arī sasmalcinātas vistu olas). Tomēr uz svētku galda lieliski izskatīsies ar paipalu oliņām!

 

Tad visu sarullē! Folija lapu it kā saloka “uz pusēm” – tā, lai abas maltās gaļas puses savienojas.

Maltajai gaļai pa virsu uzkaisa maltu papriku un tad ierullē to folijā!

Sanāk trīs tīteņi.

Tad tīteņus liek uz iepriekš sakarsētas pannas, kurai nav pievienota eļļa! Katru pusi uz vidējas uguns apcep aptuveni 5 minūtes.

Tad pannai pievieno vienu trešdaļu ūdens un uz mazas uguns pagatavo aptuveni 8-10 minūtes!

 

Šis maltās gaļas ēdiens ir lielisks – tam ir daudz priekšrocību, kas padara tos piemērotus dažādām situācijām un ēdienreizēm. Maltā gaļa gatavojas ātrāk nekā liels gaļas gabals, tāpēc tā ir lieliska izvēle, kad ir nepieciešams ātri pagatavot maltīti. Ideāli piemērota aizņemtiem darbadienu vakariem, kad laiks ir ierobežots.

Maltā gaļa bieži vien ir lētāka nekā vesels gaļas gabals, padarot to par ekonomisku izvēli. To var izmantot dažādos ēdienos, lai pagatavotu sātīgas un barojošas maltītes, nepārsniedzot budžetu.

 

Labu jums apetīti un lai izdodas!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment