Gribu dalīties ar ļoti gardu un unikālu oriģinālo recepti, kas lieliski derēs jebkuram maltās gaļas veidam. Gala rezultāts būs tik sulīgs un aromātisks ēdiens, ka noteikti vēlēsieties to atkārtot!
Turklāt šajā receptē varat eksperimentēt ar dažādiem pildījumiem, kas ļaus izbaudīt jaunas un aizraujošas garšu kombinācijas!
Lasi arī: Sāls padara kafiju garšīgāku un veselīgāku: kā tas darbojas un klasiska recepte
Šādu gaļas ēdienu var veiksmīgi pagatavot jebkuros svētkos, un viesi to noteikti novērtēs. Pasniedzot karstā veidā, tas ir sulīgs gaļas ēdiens, bet aukstā veidā tas kļūst par garšīgu gaļas uzkodu. Šo ēdienu var pilnīgi droši izmantot sviestmaizēm, kas aizstāj šķiņķi vai desu.
Mūsu mājās šis veids, kā pagatavot maltās gaļas ēdienu, ir tik iecienīts, ka pat vīrs lūdz, lai to pagatavoju kotlešu vietā, jo viņš ir ļoti iepriecināts ar šāda veida gaļu. Turklāt šis ēdiens arī izskatās pietiekami ievērojami!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās
Pagatavošanas procesā ir svarīgi ievērot vairākas detaļas.
Sāksim gatavot!
Auzu pārslas aplej ar karstu pienu un traukam liek virsū vāku. Atstāj tik ilgi, kamēr pārslas ir uzsūkušas visu pienu.
Tad ņemam jebkuru iecienītāko malto gaļu, pievienojam iecienītākās garšvielas. Tomēr katru reizi var izmantot arī citas garšvielas, jo tā mainās gan ēdiena garša, gan variācijas. Šajā reizē man ir ķiploki, muskatrieksts un pipari. Auzu pārslām pievieno malto gaļu.
Ņemu trīs folija lapas, kuru izmērs ir 40×30 centimetri.
No folija malas atstāju aptuveni 10 centimetrus brīvas vietas un uz sloksnes izklāju vienu trešdaļu maltās gaļas.
Kā pildījumu šoreiz liku spinātus (var arī dilles, pētersīļus) un paipalu olas (var arī sasmalcinātas vistu olas). Tomēr uz svētku galda lieliski izskatīsies ar paipalu oliņām!
Tad visu sarullē! Folija lapu it kā saloka “uz pusēm” – tā, lai abas maltās gaļas puses savienojas.
Maltajai gaļai pa virsu uzkaisa maltu papriku un tad ierullē to folijā!
Sanāk trīs tīteņi.
Tad tīteņus liek uz iepriekš sakarsētas pannas, kurai nav pievienota eļļa! Katru pusi uz vidējas uguns apcep aptuveni 5 minūtes.
Tad pannai pievieno vienu trešdaļu ūdens un uz mazas uguns pagatavo aptuveni 8-10 minūtes!
Šis maltās gaļas ēdiens ir lielisks – tam ir daudz priekšrocību, kas padara tos piemērotus dažādām situācijām un ēdienreizēm. Maltā gaļa gatavojas ātrāk nekā liels gaļas gabals, tāpēc tā ir lieliska izvēle, kad ir nepieciešams ātri pagatavot maltīti. Ideāli piemērota aizņemtiem darbadienu vakariem, kad laiks ir ierobežots.
Maltā gaļa bieži vien ir lētāka nekā vesels gaļas gabals, padarot to par ekonomisku izvēli. To var izmantot dažādos ēdienos, lai pagatavotu sātīgas un barojošas maltītes, nepārsniedzot budžetu.
Sastāvdaļas:
Maltā gaļa (jebkura) – 600 gr.
Olas (man ir paipalas) – 12 gab. Ja ņem vistu, tad pietiek ar 3 gab.
Zaļumi (man ir spināti) – pēc garšas
Auzu pārslas – 20 gr. (2 ēdamkarotes)
Piens – 40 gr.
Sāls, pipari, garšvielas – pēc garšas.