Gatavos gurķus pēc iespējas ciešāk ievieto sagatavotās burkās.
Pilnās burkās ielej verdošu ūdeni.
Aizveru burkas un sakratīju tās, lai sāls un cukurs izkūst. Apgriežu tās otrādi un nosūtu atdzist zem siltas segas.
Ticiet man, šie gurķīši priecēs ikvienu, kurš tos izmēģinās. Šādi marinētus gurķus es gatavoju jau gadiem ilgi.
Lasi vēl: Vienkārši salāti, un sastāvdaļas visas ir pazīstamas, bet, tiklīdz pievieno marinētus sīpolus, iegūst pilnīgi jaunu garšu
Un speciāli saglabāju vienu burciņu no pagājušā gada, lai atvērtu un parādītu, ka pēc gada tās joprojām ir tikpat kraukšķīgas un garšīgas.
Sastāvdaļas 700 gramu burkai:
Gurķi,
– Lauru lapa – 1 gab.
– Ķiploki – 1 zobs.
– Melnie pipari – 5-7 zirnīši
– Saldie pipari – 3 zirnīši
– Cukurs – 1,5 tējk.
– Sāls – 1,5 tējk.
– Etiķis 9 % – 1 ēd.k.
– Vārošs ūdens