Mana bērnības recepte, kas iepriecina visus manu radiniekus, kuri prasa vēl un vēl!

Pagatavošana gaita:

1. Mīkstu sviestu saputojiet ar olām. Turpinot putot, pievienojiet iebiezināto pienu. Miltus izsijājiet kopā ar cepamo pulveri un ar mentīti iemaisiet masā. Mīklai jāsanāk bieza krējuma konsistencē. Sadaliet mīklu divās daļās. Vienai pievienojiet kakao pulveri, samaisiet.

2. Sasildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vienu daļu mīklas salejiet tortes formā, kas ieziesta ar taukvielu. Otru daļu – citā formā. Abas ripas varat cept vienlaicīgi, ja cepeškrāsns ir tik liela, ja nē, izcepiet vispirms vienu un tad otru. Jācep aptuveni 20 minūtes.

3. Gatavās ripas uzmanīgi izņemiet no formām, tad plakaniski sadaliet divās daļās (griezt tikai, kad ripas atdzisušas!). Nogrieziet arī maliņas (0,5 – 0,7 mm). Nu jums ir 2 gaišās un 2 tumšās ripas.

4. Pagatavojiet krēmu. Dažas minūtes kuliet krējumu kopā ar pūdercukuru.

5. Uz šķīvja lieciet vienu gaišo ripu, pārsmērējiet to ar krēmu, tad lieciet tumšo ripu, kuru arī bagātīgi pārsmērējiet ar krēmu. Tādā veidā turpiniet „kraut” torti, ievērojot secību.

Pēdējo ripu nedaudz padurstiet ar dakšiņu, pārlejiet atlikušo krēmu, noziediet tortes maliņas ar krēmu un pārberiet ar drupačām, ko ieguvāt sadrupinot apgrieztās maliņas. Lieciet torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai ievelkas.

Iesakām krēma pagatavošanai izmantot tieši pūdercukuru, jo cukurs pilnībā krējumā neizšķīdīs, un nepatīkami čirkstēs zobos. Drupačām varat pievienot arī drupinātus valriekstus, starp citu, tos var bērt arī starp ripām.

Burkānu kūka ar valriekstiem un skābo krēmu. Garšīgi un vieglāk pagatavojama nekā jebkura kūka!

Leave a Comment