Mana diļļu mērce vienmēr ir pirmajā vietā uz svētku galda. Tas ir tāpēc, ka tas labi sader ar jebkuru ēdienu.

No vesela citrona norīvē miziņu. Bet tikai augšējā dzeltenā daļa. Baltā ādas daļa noteikti nav vajadzīga. Tas padarīs mērci ļoti rūgtu.

Izspiediet dillēs pus citrona sulu. Ielejiet olīveļļu vai jebkuru citu augu eļļu. Bet olīvas ir labākas.

Pievieno sinepes. Labāk ir izmantot Latvijas sinepes. Tas ir mazāk pikants un nav tik rūgts kā parastais. Tas ir arī nedaudz salds.

Tuvojas neparastu laikapstākļu vilnis: lietusgāzes un pērkona negaiss gaidāms Austrumeiropā no 24. jūnija

Lasi vēl: Kāpēc desu un sīpoli jāaplej ar verdošu ūdeni un veļas mašīnā jāiemet silikona formas: pieredzējušu mājsaimnieču padomi

Un tas padara mērci harmoniskāku. Bet, ja tāda nav, varat izmantot jebkuru citu. Bet ne pats degošākais.

Pievienojiet pāris ķiploka daiviņas. Jūs varat darīt vairāk vai mazāk. Tas ir pēc garšas. Ķiplokus parasti nospiežam ar naža plakano pusi un pēc tam nomizojam.

Atliek tikai burtiski 10 sekundēs visu vienkārši sasmalcināt ar blenderi. Nav nepieciešams pievienot sāli vai piparus.

Šī ir mērce. To uzglabā ledusskapī vairākas dienas. Tāpēc svētku galdam to var pagatavot jau iepriekš.

Lasi vēl: Jūnijā-jūlijā iebēršu mēslojumu laistīšanas mucā. Visi mani dārzeņi aug kā traki

Un pat ja ne iepriekš, tas tiešām prasīs ne vairāk kā piecas minūtes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment