Mans slepenais soļankas pagatavošanas veids, kas liek vīram lūgt vēl

Mēs visi jau no bērnības zinām, ka zupas ir veselīgas. Tāpēc rūpīgie vecāki vienmēr centās saviem bērniem pusdienās pasniegt siltu zupas porciju.

Bieži vien šie centieni beidzas ar pārpratumiem, jo pat pieaugušajiem ne vienmēr ir iespējams ar baudu iztukšot šķīvi ar šķidro barību.

Ja vēlaties savus mīļos pieradināt pie zupu ēšanas, iesakām viņus laiku pa laikam iepriecināt ar gardu soļanku.

Šī slavenā zupa noteikti spēs iepriecināt pat visizsmalcinātāko garšas cienītāju. Piedāvājam jūsu uzmanībai trīs lieliskas mājas soļankas receptes. Pagatavojiet un izbaudiet ar prieku!

Recepte nr. 1

Jums vajadzēs:

300 g liellopa gaļas

200 g vārītas, žāvētas desas

200 g kūpināts gaļas

6 cīsiņus

3 kartupeļus

3 skābētus gurķus

1sīpolu. 1 burkānu

1 kārbiņu konservētu olīvu

Tomātu mērci pēc garšas

Citronu pēc garšas.

Sāli pēc garšas

Zaļumus pēc garšas

Pagatavošana:

1. Līdz pus gatavībai novāriet gaļu, izņemiet to no katla un sagrieziet to nelielos gabaliņos, lieciet atpakaļ katlā. Lieciet katlā arī kubiņos sagrieztus kartupeļus un visu vāriet uz vidējas uguns.

2. Uz rupjās rīves sarīvējiet notīrītu burkānu, sasmalciniet sīpolus un visu kopā apcepiet uz pannas, tad pievienojiet skābētos gurķus, visu labi samaisiet, lieciet pannā tomātu mērci un sautējiet visu 2-3 minūtes.

3. Pannas saturu lejiet katlā, visu uzvāriet , pēc tam pievienojiet iepriekš apceptus cīsiņus, desu un kūpināto gaļu. Atkal visu uzvāriet un vāriet uz lēnas uguns vēl 5-7 minūtes.

4. Kad zupa gandrīz gatava, lieciet katlā sagrieztas olīvas un citrona šķēlītes, atkal uzvāriet zupu, pēc tam noņemiet no uguns un ļaujiet zupai zem vāka ienākties. Pirms pasniegšanas pārkaisiet zupai sasmalcinātus zaļumus.

Recepte – sēņu soļanka

Vajadzēs:

300 g šampinjonu

50 g kaltētu sēņu

1 sīpolu

1 burkānu,

2 ēdamkarotes tomātu pastas

1 ēdamkaroti kviešu miltu

2 skābētus gurķus

1 kārbiņu olīvu

7 ķiršu tomātiņus

3 ēdamkarotes olīveļļas

1 lauru lapu

Sāli pēc garšas

Melnos piparus pēc garšas

2 litrus ūdens

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet kaltētās sēnes un iemērciet tās uz nakti nelielā ūdens daudzumā. Pēc tam vāriet sēnes līdz gatavībai, buljonu neizlejiet.

2. Sasmalciniet sīpolus, uz rupjās rīves sarīvējiet burkānu. Katliņā, kurā vārīsiet zupu, ielejiet nedaudz augu eļļas un tur apcepiet sīpolus un burkānu, tad pievienojiet tomātu pastu, visu labi samaisiet. Pievienojiet miltus un nepārtraukti maisiet, līdz izveidojas viendabīga masa.

3. Ielejiet katlā sēņu buljonu un vāriet visu 5 minūtes uz lēnas uguns. Pēc tam pievienojiet kubiņos sagrieztus skābētos gurķus.

4. Pa to laiku uz pannas apcepiet plānās šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un vārītās sēnes līdz sēnes kļūst zeltainas. Visu lieciet katlā, labi samaisiet un pielejiet vārošu ūdeni.

5. Pieberiet ēdienam sāli un piparus, vēlreiz uzvāriet un vāriet vēl 10 minūtes.

6. 5 minūtes pirms gatavības katlā lieciet tomātiņus un pašās beigās lieciet lauru lapu. Pasniedzot ēdienu, dekorējiet to ar sagrieztām olīvām un citrona šķēlītēm.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pēdējo recepti.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment