Mans tēvs saglabāja recepti no PSRS laiku ēdnīcām: populārākā un dārgākā zupa

Mans tēvs ar prieku atsauc atmiņā savus studiju gadus. Vairākumā šī perioda viņš dzīvoja kopmītnē, dalot istabu ar diviem, kā viņš tos sauca, drosmīgiem vīriem.

 

Vecāku sarūpētais ēdiens ilgi neturējās, tāpēc zēni bieži ēda ēdnīcā. Starp visiem ēdieniem harčo zupa bija īsts gardums. Tomēr savu porciju nācās izcīnīt!

Lai gan šī zupa bija visdārgākā ēdnīcas ēdienkartē, tā vienmēr tika pārdota pirmā. Tas bija pateicoties tās bagātīgajai garšai, biezajai konsistencei un sastāvdaļu daudzveidībai, kas priekš tā laika ēdiena bija iespaidīga.

 

Kā pagatavot harčo zupu kā padomju ēdnīcā?

Vēl tagad mans tētis dažkārt lūdz mammai pagatavot tieši tādu harčo. Nevis pēc oriģinālās receptes, bet pēc vienkāršotas, kādā tā tika gatavota PSRS ēdnīcās. Ir lieliski, ka recepte ir saglabājusies!

Kā sagatavot rozes ziemai – plašs materiāls par visus, kas jums jāzina

 

Lai zupa būtu patiesi izcila, ir nepieciešams precīzi ievērot pagatavošanas gaitu un izmantot dažus trikus. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošana

Cūkgaļu vāra 1,5 stundas. Pēc tam izvārīto gaļu izņem no buljona un nedaudz atdzesē. Kartupeļus sagriež kubiņos un kopā ar rīsiem pievieno gaļas buljonam. Vāra 20 minūtes.

Sīpolus sagriež kubiņos un apcep saulespuķu eļļā, līdz tie kļūst zeltaini. Tomātus sarīvē uz rupjas rīves tā, lai rokās paliktu tikai miziņa. Tomātu pastu pievieno pannā un samaisa.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu soli ap solim

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment