Māris Gulbis: Latvietim jātiecas uz vidēji 8 bērnu uzaudzināšanu

“Pārtikušam vīrietim vajadzētu ģimenē vidēji 8 bērnus. Tad mēs varētu sasniegt progresu. Mans moto ir lai mēs būtu 5 miljoni latviešu pēc kādiem 20-30 gadiem. Ja tas būs, es visiem uzsaucu Dom Perignon,” bijušais iekšlietu ministrs un partijas JKP biedrs Māris Gulbis apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs”.

Gulbis raidījumā norādīja, ka latviešu ģimenēm jābūt lielākām, ja vēlamies redzēt progresu demogrāfijas jomā. “Pārtikušam vīrietim vajadzētu ģimenē vidēji 8 bērnus. Tad mēs varētu sasniegt progresu. Mans moto ir lai mēs būtu 5 miljoni latviešu pēc kādiem 20-30 gadiem. Ja tas būs, es visiem uzsaucu Dom Perignon. Mums jāiet uz to, jo savādāk mēs tiešām izmirsim pēc simts gadiem,” apgalvoja Gulbis.

Gulbis atzina, ka, audzinot vairāk bērnu, nāktos pielāgot arī ģimenes budžetu, tomēr, viņaprāt, tas ir izdarāms. “Es zinu to, ka daudzām lietām līdzekļu nepietiks, teiksim, BMW X5 un labam dzīvoklim centrā nepietiks, bet, es domāju, 8 bērni būtu tas, uz ko vidējam uzņēmējam, latvietim ir jātiecas,” pārliecību pauda bijušais iekšlietu ministrs.

Lasi arī: Vīrietis lauž savdabīgu pasaules rekordu – sieviešu skaits, ar kurām viņš pārgulējis 24 stundu laikā

Gulbis arī izteica bažas par to, ka Eiropas līderi šajā jomā nerāda labu priekšzīmi. “Eiropas Komisijas un Eiropas līderiem faktiski vispār nav bērnu. Angelai Merkelei, jaunajam Francijas prezidentam, Valdim Dombrovskim, Junkeram nav bērnu. Ko tie Eiropas līderi mums rāda? Simts gadus atpakaļ katram bija pa 8-10 bērnu!” sašutumu raidījumā pauda Gulbis.

Avots: 

Šķir otru lapu, lai noskatītos video ar Gulbja citātu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment