Mātes rīcība pie tirdzniecības centra Alfa sadusmo sabiedrību; Policija nāk klajā ar paziņojumu

Nepiedodama bezatbildība. Māte dodas pirkt televizoru, atstājot piecgadīgo meitiņu automašīnā vienu kopā ar suni!

Rīgas pašvaldības policija (RPP) vēsta, ka pirms pāris dienām kāda bezatbildīga māte automašīnā pie lielveikala atstājusi vienu savu piecus gadus veco meitiņu, bet pati devusies iegādāties jaunu tālrādes aparātu – par šādu pārkāpumu sievietei draud naudas sods līdz 70 eiro naudas sods.

14.jūnijā, plkst.18.46 RPP saņēma zvanu, ka mazs bērns kopā ar suni atrodas vieni automobilī tirdzniecības centra “Alfa” stāvlaukumā. Uz notikuma vietu devās tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes ekipāža.

Ierodoties notikuma vietā, RPP pārstāvji sastapa zvanītāju – blakus esošā veikala apsargu. Pēc ziņotāja stāstītā, viņš novērojis, ka bērns ar mājdzīvnieku vieni paši bija atstāti aptuveni 20 minūtes.

Turpat netālu stāvēja arī bērna māte ar aptuveni piecus gadus vecu raudošu meiteni. Ziņotājs pavēstīja, ka sieviete neilgi pirms policijas ierašanās esot atgriezusies pie automašīnas.

Likumsargi pēc brīža vērsās pie bērna mātes, pieprasot paskaidrojumus par notikušo. Sieviete policistiem nikni uzbrēca, ka nekādu pārkāpumu notikušajā nesaskatot – viņa šādi nolēmusi rīkoties, lai nopirktu jaunu televizoru. Meitiņai esot bijis atstāts mobilais tālrunis, uz kuru viņa pēc apsarga pievērstās uzmanības piezvanījusi mātei. Tikai pēc zvana māte atgriezusies pie bērna.

Ne meitenei, ne sunim medicīniskā palīdzība nebija nepieciešama.

No bērna mātes tika saņemta liecība, pēc kuras viņa varēja doties mājās.

Lasi arī:  Vai vēl atceries Erkilu no “Agatas Kristi: Erkils Puaro”? Lūk, kā viņš izskatās tagad!

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par bērna atstāšanu bez uzraudzības. Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.

 

Daudzi varbū teiks – kas tur traks! Bet mums jumss jāatgādina, ka pasaulē katru gadu daudzi bērni un mājdzīvnieki aiziet mokošā nāvē, jo atstāti karstumā automašīnā! Tikai pagājušajā nedēļā 2 bērni (3 un 4 gadus veci) ASV nomira automašīnā, jo tēvs uz 4 stundām viņus atstāja auto. 

Rīgas pašvaldības policija aicina autovadītājus rīkoties atbildīgi un automašīnu salonos neatstāt dzīvas būtnes. Policija arī atgādina, ka bērnu līdz septiņu gadu vecumam ir aizliegts atstāt vienu.

“Ja redzat automašīnu, kurā atstāts bērns vai dzīvnieks, aicinām nekavējoties ziņot operatīvajiem dienestiem pa tālruni 112,” norāda RPP.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment