Mazāk zināmi cukura diabēta simptomi, kurus nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt!

Sausa āda un nieze

Tas viss saistāms ar glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs. Nieze var rasties uz rokām, kājām un pēdām. No sākuma nepieciešams noskaidrot, vai niezi nav izraisījis kāds cits faktors. Taču tik un tā ieteicams pārbaudīt cukura līmeni asinīs. Drošs paliek nedrošs!

Blaugznas vai sausa galvas āda

Domājams, ka daudzi būs izbrīnīti, uzzinot, ka blaugznas un sausa galvas āda var būt saistīta ar cukura diabētu. Tā kā organisms caur urīnu cenšas izvadīt lieko cukura daudzumu, daudzviet ķermenī manāma dehidratācija, kas mēdz atspēkoties arī blaugznu veidā. Bieži vien tādā veidā galvas āda sāk niezēt, kļūst sausa un parādās blaugznas.

Krākšana

Krākšana var liecināt par visdažādāko slimību klātesamību, kas parasti šķiet nesaistāmas ar cukura diabētu. Diemžēl arī krākšana var tiešā veidā būt saistīta ar cukura diabētu. Tā kā diabēts rada problēmas ar elpošanu, elpvada muskuļi sāk atslābt. Skābeklim aizvien grūtāk ir nokļūt plaušās, kas var radīt glikozes veidošanos un pastiprinātu uzkrāšanos organismā. Īsāk sakot – problēmas ar elpošanas sistēmas darbību miega laikā var ievērojami palielināt glikozes daudzumu organismā.

Problēmas ar dzirdi

Parasti cilvēki nemaz neaizdomājas, ka dzirdes pasliktināšanās var būt saistīta ar cukura diabētu. Visbiežāk to saista ar jebkādu citu problēmu, un kā risinājumu iegādājas dzirdes aparātu. Ja gadījumā pamanāt, ka dzirde ir pasliktinājusies un Jums nākas vairākas reizes pārjautāt kāda cita sacīto, noteikti vērsieties pie ārsta pēc palīdzības. Ļoti svarīgi ir laikus noteikt diagnozi, lai varētu uzsākt pienācīgu ārstēšanu.

Redzes pasliktināšanās

Cukura diabēts izmaina šķidruma daudzumu organismā, kas tiešā veidā spēj ietekmēt arī redzi. Ja gadījumā pēkšņi pasliktinājusies redze, nav nepieciešams pirmām kārtām doties uz optikas veikalu. Iespējams, ka patiesībā Jūsu organisms sniedz signālu par to, ka ar cukura līmeni asinīs kaut kas nav kārtībā. No sākuma dodieties pie ārsta, lai noskaidrotu patieso redzes pasliktināšanās iemeslu. Ja šī problēma tiek nepareizi ārstēta, diabēts var radīt pilnīgu aklumu.

Lasi vēl:  Ir atrasta vakcīna, kas ārstē diabētu, taču tā ir tik neparasta, ka diez vai kāds to gribēs mēģināt!

Avots: all-4-woman.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment