Meitene no Latvijas jau 10 gadus dzīvo Īrijā – lūk kā viņa runā latviski

1

Internetā popularitāti ieguvis kāds video, kurā meitene no Latvijas runā latviešu valodā. Viņu sauc Diāna un viņa jau 10 gadus kopā ar ģimeni dzīvo Īrijā.

Meitene YouTube veido videoblogus par sevi un savu dzīvi. Pārsvarā tie ir angļu valodā, tomēr divus video viņa ir ierakstījusi arī latviešu valodā.

Uz Īriju meitenes ģimene pārvācās kad viņa vēl bija ļoti jauna, tomēr pilnībā latviešu valodu viņa nav aizmirsusi (mums nav zināms kādā valodā ģimene sazinās savā starpā)! Vienlaikus Diānai ir jūtams  stiprs akcents. Viņa vienā savā latviešu valodas video dalās arī domās par Latviju, atbildot uz vairākiem iesūtītiem jautājumiem – piemēram, vai viņi svin latviešu svētkus, vai viņa sevi uzskata par Latvijas patrioti utt.

Kopumā šis video ir ļoti interesants no tāda viedokļa, ka tas spilgti ieskicē, cik ļoti no Latvijas aizbraukušās ģimenes īsā laikā ir atsvešinājušās no savas valsts, un integrējušās savās jauno mājvietu sabiedrībās (sevišķi tas attiecas uz jauno paaudzi/bērniem, kuriem saprotamu iemeslu dēļ saikne ar Latviju ir daudz mazāka).

Lai redzētu abus video, šķir otru lapu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Latvieis anglija</cite>

    Skumji bet Fakts!

  • <cite class="fn">Taisniba</cite>

    Sveika Diana un gribu teik Tev paldies par so video,jo domaju,ka Tu iedrosinasi vel loti daudzus nebaidities runat latviski.
    Lai Tev veicas sai jauka dzive!:)

  • <cite class="fn">Latviete Irija</cite>

    Tada sliktaa latvieshu valodaa var runat tikai tad,ja gimenee vinjaa vispaar nerunaa,censhas pamatiigi paarangliskoties,mums,latvieshiem,lai kaa censtos,tas nesanaaks,jo saknes,tomeer ir latviskas.Trimdaa dziivojushie latvieshi ,kas nodziivojushi Kanaadaa,ASV,Austraalijaa visu muuzu,runaa 100X labaak ,kaa shii meitene,un vienmeer ir likushi akcentu uz savu izcelsmi,sakneem,valodu,kultuuru,zemi.Neticeeshu nekad ,ka 10 gadu laikaa var aizmirst savu dzimto valodu,mulkiibas,manas beerns dziivo 9.gadi,no 12.gadu vecuma,un runaa taapat,kaa runaaja agraak,lai gan katru dienu komunicee tikai angliski,briivi,teicami runaa anglju valodaa,jo skolaa nemaaca Irijaa latviski,bet stundas notiek protams angliski,tas viss ir totaals farss,neveeleeshanaas runaat,kultiveet savu valodu,taatad uzskata,ja dziivo Irijaa,var nerunaat latviski,man mazdeels,ar afrikaanju asiniim runaa nedaudz angliski,paradokss.Varu pateikt vienu,ja cilveeks ko veelas,grib ,tad viss arii ir ,viss notiek,shajaa gadiijumaa tas ir absurds,ja godiigi,katrs dara kaa grib,bet mees lai kaadaa teicamaa anglju valodaa nerunaasim,tik un taa mees vieteejie nebuusim,asinis un geenus mums nenomainiit,mees varam nomainiit tikai valodu,pilsoniibu,vaardus angliskot,bet pashu galveno mums neizdosies nomainiit,jo mees esam latvieshi,un es lepojos ar to!

    • <cite class="fn">Ieva</cite>

      🙁

    • <cite class="fn">Ieva</cite>

      Kas tās par totālām muļķībām,ko tagad stāsti-ja nosauci tikai vienu ģimeni-savējo-tas nenozīmē,ka tā ir visiem!īrijā nodzīvoju 9 gadus,bet tomēr atgriezos Latvijā un pieredze ar latviešu bērniem Īrijā man bija ļoti liela.Tādi bērni,kas runā latviski ir diezgan maz.Dzīvoju salīdzinoši mazā pilsētā,kur latvieši bija +/- kādi 100!Bērni,kas uz Īriju pārcēlās 13,14,15 gadu vecumā un bija nodzīvojuši vairākus gadus,latviski runāja.mani draugi,kam bija jau 23,24 vai 25 latviski runāja ideāli,jo vienm’;er kontaktējās ar latviešu draugiem,bet daļa kontaktējās TIKAI ar īriem-latviešus uz ielas tikai pasveicināja,mājās latviski runāja tikai ar vecākiem,daudzi par otrajām pusītēm bija izvēļējušies cittautiešus un latviski runāja ar ļoooti lielu akcentu.
      Šajā video meitene stāsta,ka uz Īriju ir pārcēlusies 8 gadu vecumā-nu kamooon-brīnums,ka vispār latviski runā.Tipisks piemērs bija brālis ar māsu-brālis uz IRL bija pārcēlies 10 gadu vecumā,māsa-3 gadu vecumā,bija nodzīvojuši 5 gadus un savā starpā runāja tikai angliski,lai gan vecāki bija latvieši!
      Pat es uz Īriju aizbraucot 22 gadu vecumā un pēc gada kontaktēšanās praktiski tikai ar īriem jau sāku domāt angliski-latviešu valodu neiazmirsu,bet atgriežoties vēl gadu lietoju un nevarēju atrast no specifiskajiem vārdiem-neteicu,ka man ir pusdienlaiks,bet breiks,nevis bļoda ,bet bols un pat tagad pēc nu jau 4 gadiem Latvijā gadās pateikt-holidejs,by the way utt 😉

    • <cite class="fn">[email protected]</cite>

      Varu tikai piebilst, ka atrodoties angļu vidē, kur visapkārt komunikācija notiek tikai angļu valodā nemanot tas liek sevi manīt, šeit noteikti nav tā, ka ģimenē nerunā latviski, akcents ir , bet protams ja būs laiks un vēlēšanās var uzlabot latviešu valodu. maziem bērniem, kas sāk iet skolā šeit tie jau savā starpā arī runā angliski.Es dzīvoju Anglijā jau 6 gadus un arī dažreiz pieķeru sevi pie tā kādu vārdu latviski vai krieviski uzreiz uzķeros ka jāpadomā, kā tur bija.

    • <cite class="fn">liuks</cite>

      Mani mazberni ( 4 un 8 gadi) ari neruna Latviski un saprot tikai dazus vardus ,kurus izruna ar briesmigu akcentu lai gan vecaki gimene runa Latviski, vini macas anglu skola un latviesu draugu te viniem nav,ta ka var gan aizmirst latviski runat.

      • <cite class="fn">Anonīms</cite>

        ko tu tur dirs tu gimene ar berniem runa angliski jo musu latviesu valoda izklausas ka ciganu valoda.

    • <cite class="fn">Anonīms</cite>

      Jūs lieliski esāt visu uzrakstījusi! “Mēs latvieši” – no mazā burtiņa…. Diezgan smieklīgi sanāk, jo Jums nav LV alfabēta telefonā vai kompī. Valoda aizmirstas ļoti ātri, ja nav lietota…. Un par akcentu arī- muļtības!

    • <cite class="fn">skabarga</cite>

      Mans bērns pēc pieciem gadiem praktiski vairs nerunāja Latviski un tagad ir spējīgs tikai nedaudz saprast.

  • <cite class="fn">Latviete Irija</cite>

    Tada sliktaa latvieshu valodaa var runat tikai tad,ja gimenee vinjaa vispaar nerunaa,censhas pamatiigi paarangliskoties,mums,latvieshiem,lai kaa censtos,tas nesanaaks,jo saknes,tomeer ir latviskas.Trimdaa dziivojushie latvieshi ,kas nodziivojushi Kanaadaa,ASV,Austraalijaa visu muuzu,runaa 100X labaak ,kaa shii meitene,un vienmeer ir likushi akcentu uz savu izcelsmi,sakneem,valodu,kultuuru,zemi.Neticeeshu nekad ,ka 10 gadu laikaa var aizmirst savu dzimto valodu,mulkiibas,manas beerns dziivo 9.gadi,no 12.gadu vecuma,un runaa taapat,kaa runaaja agraak,lai gan katru dienu komunicee tikai angliski,briivi,teicami runaa anglju valodaa,jo skolaa nemaaca Irijaa latviski,bet stundas notiek protams angliski,tas viss ir totaals farss,neveeleeshanaas runaat,kultiveet savu valodu,taatad uzskata,ja dziivo Irijaa,var nerunaat latviski,man mazdeels,ar afrikaanju asiniim runaa nedaudz latviski,paradokss.Varu pateikt vienu,ja cilveeks ko veelas,grib ,tad viss arii ir ,viss notiek,shajaa gadiijumaa tas ir absurds,ja godiigi,katrs dara kaa grib,bet mees lai kaadaa teicamaa anglju valodaa nerunaasim,tik un taa mees vieteejie nebuusim,asinis un geenus mums nenomainiit,mees varam nomainiit tikai valodu,pilsoniibu,vaardus angliskot,bet pashu galveno mums neizdosies nomainiit,jo mees esam latvieshi,un es lepojos ar to!

    • <cite class="fn">[email protected]</cite>

      Varu tikai piebilst, ka atrodoties angļu vidē, kur visapkārt komunikācija notiek tikai angļu valodā nemanot tas liek sevi manīt, šeit noteikti nav tā, ka ģimenē nerunā latviski, akcents ir un valoda nav īsti ideāla , bet protams ja būs laiks un vēlēšanās var uzlabot latviešu valodu. maziem bērniem, kas sāk iet skolā šeit tie jau savā starpā arī runā angliski. Es dzīvoju Anglijā jau 6 gadus un arī dažreiz pieķeru sevi pie tā kādu vārdu latviski vai krieviski uzreiz uzķeros ka jāpadomā, kā tur bija.

  • <cite class="fn">Ha ha</cite>

    Tā nevar aizmirst valodu, ja vispār dzīvē esi to nomali mācējis. Gan jau kaut kada puskrieviete vai kas tamlīdzīgs.

  • <cite class="fn">arnisUK</cite>

    Daudziem komentetajiem taisniba tas nav iespejams aizmirst savu valodu kaut vai nezin cik gadus dzivo arzemes ,pats esmu uk 8gadus un ari atbraucu vel ka berns ,un ar valodu man nav nekadu problemu ja es pat veletos angliskoties tas nav iespejams jo galva domaju latviski neatkarigi kur esmu anglija,spanija vai bangladesha. Es nu nekadi neuzslavetu sho jaunkudzi jo ja var aizmirst savu dzimto valodu tad taja galvinja kkas nav riktigi…

    • <cite class="fn">Madara</cite>

      Man draudzene dzīvo Vācijā nu jau gadus 10, ikdienā viss ir vāciski, jo tur pazīstamu latviešu nav. Latviešu valodu pielieto tik daudz, cik ar vecākiem pa skype runā. Neliels, minimāls akcents uz kādu burtu ir, bet tā tīra pilnīgi perfekta latviešu valoda. Tā kā te tiešām meitene nevēlas, lai kāds zin, ka viņa nav īriete, tāpēc latviešu valoda netiek lietota vispār ikdienā.

      • <cite class="fn">Anonīms</cite>

        Labāks komentārs te nav bijis. Pilnībā Tev piekrītu. Man ir divi mazie. Viņi automātiski, spēlējoties, pāriet uz angļu valodu, bet mēs aizrādam un liekam runāt latviski. Savādāk nekādies.

  • <cite class="fn">Arnis</cite>

    Nemaz jau tik slikti Tu latviski nerunā.Vajag tikai turpināt to darīt,un viss būs O.K.! Centies vairāk tikties ar saviem tautiešiem Īrijā,kā arī centies apciemot savu senču zemi Latviju.Lai Tev veicas,Diāniņ!

  • <cite class="fn">Buuu</cite>

    Sorry, bet dazhi komenteetaaji te tieshaam raksta pilniigas mulkiibas.
    Valodu varbuut pavisam aizmirst nevar, bet daudzus, ljoooti daudzus vaardus gan. It sevishki beerns kursh veel pilniibaa pat savu valodu nav apguvis. Meitai bija 6 gadi kad atbraucaam uz Angliju, tagad vinjai ir tikai 9, bet latviski jau runaa ar izteiktu anglju valodas akcentu. Arii daudzus anglju vaardus nezin kaa pateikt latviski lai gan maajaas runaajam tikai latvieshu valodaa. Kaapeec? Taapeec ka uzreiz peec atbraukshanas saaka iet skolaa, iemaaciijaas anglju alfabeetu, taatad rakstiit un lasiit tikai peec anglju izrunas, maaciibas protams tikai un vieniigi angliski. Beernam ar katru dienu skolaa paplashinaas vaardu kraajums un arii tas protams ir anglju valodaa. Neviens tur blakus nestaav un netulko uz latvieshu valodu. Skola no 8:30-15:30. Taatad 7 stundas vinja dzird tikai un vieniigi anglju valodu. Draugi, pazinjas – visi anglji. Televiizija maajaas- anglju. Tad luudzu pasakiet kaads tur briinums ja beerns saak runaat ar akcentu un nezin kaa pareizi izteikties latvieshu valodaa? Neviens te speciaali anglju valodu nekultivee un nemeegina “paarangljoties”. Taa vienkaarshi ir ikdiena un ar laiku gribot negribot tas notiek. Un ko tad vecaakiem dariit? Saakt pirkt latvieshu graamatas lai lasa vai veel sazin ko? Jaukt beernam galvu? kaapeec tas buutu vajadziigs un kaapeec lai mees to dariitu ja atgriezties Latvijaa pat praataa nenaak.

  • <cite class="fn">JANIS MATUZELIS</cite>

    DZIVOJAM 11 GADUS Z-IRIJA.VECAKAM DELAM IR 18,JAUNAKAJAM 5 GADI.VECAKAIS PIEDZIMA LATVIJA,MACIJAS TUR 7-8 GADUS.PROTAMS KA LATVIESU VALODA IR (MAK GAN RAKSTIT GAN SKAITIT GAN ARI RUNAT(BET AR LAIKU TAS AIZMIRSTAS .VECAKAJAM DELAM IR DRAUGI LATVIJA AR KO VINS SAZINAS IK PA REIZEJ SKAIPA VAI CAUR SPELEM(TAS VINAM PALIDZ NEAIZMIRST LV VALODU,KAUT GAN PAKLAUSOTIES VINA SARUNA AR DRAUGIEM LV,DAUDZ FRAZES IR ANGLISKI.BET NEJAU PA TO IR RUNA TAGAD,VINS ZIN LV VALODU,KA RAKSTIT UTT.
    JAUNAKAIS – KAS IR PIEDZIMIS Z- IRIJAA.LIDZ SLOLAS VECUMAM RUNAJAM LV VALODA.TIKO SAKA IET BERNUDARZA UN PEC TAM SKOLA,NAK MAJAS UN RUNA LIELAKO TIES ANGLISKI 4 DALU LATVIESU VARDUS. RISINAJUMU ATRSDAM……
    LAI NEAIZMIRSTU LV VALODU,BERNS IR JAMACA ARI -(LV AFABETS ,SKAITIT,RAKSTIT ),JO KAMER VINS MAZINS,TAS VINAM BU DAUDZ VIEGLAK.KAD IZZAUGS BUS GRUTI SAZINATIES DAZADAS VALODAS.
    MANEJAM TAGAD 5 GADI UN VINS JAUC KOPA LV AR UK VALODU.
    DOMAJU VINAM GRUTI SAPRAST KADEL DAUDZ VARDU KO MES RUNAJAM MAJAS LV VALODA,NOZIME TO PASU BET CITADI IZRUNAJAS LV VALODA.
    TADEL IETEIKTU MUSU LASITAAJIEM BERNIEM MACIT LV VALODU ARI,(MAZUMS JUS ATGRIEZATIES LV…!!!,KO JUSU BERNS IESAKS,KAD SKOLA NEVIENS KLASE VINU NESAPRATIS!!!! IT SEVISKI LV – KUR SKOLAS PATIK APCELT TOS KURI AR KAUT KO ATSKIRAS. (J,M)

  • <cite class="fn">Savejie</cite>

    Stulbums kaut kads

    • <cite class="fn">latviete</cite>

      tas skukis neprot runat ne latviski ne angliski…(((Tik vien taja tuksaja pauriti-stulbi,neatbilstosi izkrasota,domaju ari neizglitota.Arzemes tadas staiga tikai no prastajam gimenem.Kauns vienkarsi ka pazemo latviesus kuri vienmer izcelusies ar savu gaumi.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Viss ir arkarigs no vecakiem. Musu berniem 16 un 8 gadi. Irija dzivojam 11 gadus. Abi berni brivi runa latviski un krieviski, jo runajam, skatamies tv un lasam gramatas. Ar berniem vajag sarunaties, tad viss bus ok. Skola ir iespeja ari nokartot eksamenu larviesu vai krievu valoda.

  • <cite class="fn">Zara</cite>

    Kas vain as meitenei, runa ok.ja uzturas ar anglu cilvekiem 24/7 Un tik majas runa latviski tad man liekas ka runa labi.jums Janem Vera ka meitenei ir tins Un tas nozime ka droshi vien vairak ka pus muzu dzivo irija.mans mazais bralis te ir 18 gadus (vissu muzu)vinsh vis par latviski neruna,saprot bet neruna… Tadel Good on u girl,malacis ka vel vis par centies runat latviski 😉

  • <cite class="fn">kkk.</cite>

    Man liekas dīvaini,ka pa brīžiem, kad viņa runā ātri viņa runā ļoti labi latviski un tad pēkšņi uz konkrētiem vārdiem ļoooti izteikts akcents..negribu kaut kā nepareizi spriest vai kā,bet liekās,ka uz tiem vārdiem akcents tiek notēlots.

  • <cite class="fn">Vivī</cite>

    Mana māsīca arī dzīvo Īrijā jau 10 gadus ar savām divām meitām un visas runā perfektā Latviešu valodā….. Vai nu šīs meitenes ģimene vispār nerunā latviski, vai nu šī meitene labi uzspēlē runājot lauztā latviešu valodā….. man jau vairāk liekas, ka tas viss ir uzspēlēts, bet bravo par labu aktierspēli

  • <cite class="fn">Paula</cite>

    Es dzīvoju jau Īrijā 10 gadus un runāju perfekti angļu valodā ar vietējo akcentu, pa latviski ar runāju perfekti, rakstu & lasu. Tas ir viss atkarīgs no cilvēka , ja vēlies interesēties par dzimto valsti tad arī interesēsies ja negribēs tad lūk kāds būs rezultāts, bet šaubos kad tas vispār ir viss īsti .. Tad kādā valodā viņa runā mājās ar vecākiem ? Angļu? Jocīgi 😉

  • <cite class="fn">jana</cite>

    man kauns par tādu meiteni,kura sevi sauc par latvieti…….

  • <cite class="fn">Dana</cite>

    Man jau tā meitene patika.Runā un saprot latviski, bet manieres gan nelatviskas. No mūsu pagasta meitene,kura mācījās latviešu skolā, bet bija krieviete, aizbrauca uz ārzemēm dzīvot un jau pēc gada ,teica,ka vairs latviski nemākot. Es tam neticu,jo man divi onkuļi ,kuri dzivoja viens Vācijā,otrs Anglijā, , kuri ģimenē nerunāja latviski, jo sievas apprecēja vietējās,pēc 50 gadiem atbrauca uz Latviju un runāja latviski.

  • <cite class="fn">Klukste</cite>

    Ooooo, kā vienmēr – tik pozitīvie komentāri no vienmēr labvēlīgi noskaņotajiem tautiešiem-depresīvajiem latviešiem! 😀
    Meitene – super, malacis, tā turpināt, dzīvot pozitīvi! 🙂

  • <cite class="fn">latviete 2g.UK</cite>

    Piekriitu vispaar Jaanim.Nu,bet katrs gadiijums[vecums]ir ar savaadfaaku iznaakumu.Man kaiminiene[latviete] staastiija,kaa vinas mazbeerni[nekaadu citu tautiibu gimenee][veel beernudaarza vecumaa]UK gimenee praktiski tik angliski vien runaa,jo tacu-teevam ar jaapierod labaak,vairaak runaat angliski,jo pie angliem jaastraadaa,un ko te var gribeet…vai lai beerns labi runaa latviski…?Jeb cits variants-mans 10g. deels ar mani 2gadus UK,jau labi runaa angliski,par tulku man paliidz,kur vajag,dazus LV vaardus piemirsis,rakstiibaa jauc latviesu ar anglu burtus,bet nekas-tuuliit atgrieziisimies,buus jaasanemas,jaaatceras pareiza latv.val rakstiiba un jaaatiista lasiisana,neveelos.lai paaranglojaas.Taapat anglu valoda skolaa buus,nekur nezudiis.Starp citu-ar citiem latviesu beerniem UK paarsvaraa anliski vien runaa.

  • <cite class="fn">android apk files location</cite>

    It is because the entire process are usually without any
    interruptions might be on-going android apk but learning it can seem like a stick
    inside of the mud also android apk games 2015 leading to to use up more calories 24 hours-a-day android apk apps cracked Which is the same as many of us humans go to another
    country for at the first time android apk download location

  • <cite class="fn">mans niks</cite>

    Tipiski latviski komentaari. Nav krieva vai anglja, kuru apriet par akcentu, bet te, luuk, uz paplaates Iirijaa faktiski izaugusii un izskolojusies latvieshu meitene, kas runaa latviski ar akcentu. Rejam, sunji, rejam!
    P.s. Ljoti aatri akcents “piemetas”. Mani mazbeerni ( 4 UK dzimushi, vecumaa no 3 liidz 8 gadiem) visi saprot latvieshu valodu, vecaakais runaa latviski ar akcentu, divi kaut ko atbild latviski, arii ar akcentu, bet viens tikpat kaa neko neatbild latviski. Tikai angliski. Es ar vinjiem visiem runaaju latviski. Vienaa gjimenee abi vecaaki latvieshi, bet, kaa beerni saak iet skolaa ( vai daarzinjaa), taa paarstaaj runaat latviski. Peec kaada laicinja vecaakaa mazmeita atkal saaka runaat latviski, bet ar speeciigu akcentu. Naakamais peec vecuma arii sho to saak atbildeet, bet lielaakoties angliski. Viens, kam tikai viens vecaaks ir latvietis, vispaar neko nesaka latviski, kaut arii saprot. Nu, un??? Atradushies nosodiitaaji. Fui.
    P.s. Tam, kursh te rakstiija par domaashanu latviski – taatad neesi pietiekami iedziivojies tajaa videe. Iedziivosies – un arii saaksi domaat angliski.

  • <cite class="fn">m</cite>

    Redziet nu kā par latviešiem uztraucaties,bet paši gribat Latvijas krievus par latviešiem pārtaisīt,lai viņi runātu tikai latviski,mācītos latviski,Viņi arī vēlas savu dzimto valodu un kultūru saglabāt,Tas taču ir tik dabiski,viņi savas saknes vairāk ciena kā daudzi latvieši.Protams vislabāk jau būtu,ka katrs dzīvotu savā dzimtenē,bet diemžēl tagad tāda pasaule un katrai nācijai savs pašsaglabāšanās instinkts.Bet vai tādēļ viena nācija labāka par citu.

  • <cite class="fn">Anete</cite>

    Malacis! Tu loti labi runa latviski,neskatoties uz to,ka tik ilgi nodzivoji Irija. Un neklausies tajos,kuri saka pretejo. Var redzet,ka vecaki maca Tev latviesu valodu. Sveicieni vecakiem un paklanos vinu prieksa. Musu abi berni dzimusi te un musu valodu dzird tikai no manis un daziem draugiem. Es loti ceru,ka vini runas latviski kaut vai uz pusi tik labi ka Tu.Ta turpini un lepojies,ka esi latviete,lai kur ari dzivotu un maci valodu ari saviem berniem.

  • <cite class="fn">Mohamed's</cite>

    Katrs grib ko pielikt tanī vecumā! Lai jau lauž to mēlīti,lai noskatās savus video kad būs pašai to gadiñu vairāk ko tad teiks!? Esmu Īrijâ 17 gadus,meitai ir 16 gadu un kura ir dzimusi Īrijā un skolā iet. Laustu Lv valodu mums nav nevienam. Īstais sviests no pusaudzes! Kauns!

  • <cite class="fn">Andris</cite>

    Es vispariba gribetu aizmirst Latviesu valodu , negribetu butLatvietis,jo ir kauns par savu tautu!

    • <cite class="fn">Līga</cite>

      Kauns par savu tautu?! Dīvaini gan …
      Nu var jau gadīties, ka kāda valsts institūcija, kaimiņš vai daži pazīstami cilvēki “izgāzušies kā veca sēta”, vai smagi uzkāpuši ļ.c. Andrim uz varžacs, par ko varētu būt kauns, bet vai nu tiešām Visa Tauta izblamējusies? …
      Kur tad paliek vismaz mūsu mākslinieki un sportisti, ieguvuši pasaules slavu un atpazīstamību?
      Andri, nebāziet nu visu vienā maisā.

  • <cite class="fn">Mjā</cite>

    Tiešām skumji skatīties sos video. Ne jau par akcentu, bet gan par lielo aprobežotību. Protams, vainīgi vecāki, kas pielāvuši meitenes vakuumu zināšanās par Latviju. Domāju, ka viņa nemaz nav latviete. Otrkārt, tas karodziņš, kuru viņa rada, kā Latvijas karogu, nemaz nav Latvijas karogs. Arī to viņas vecāki nav pamanījuši. Labi, ka tādi aizbraukuši no Latvijas, un, cerams, ka uz neatgriešanos. Lai kuļas tālāk šie aprobežotie nepatrioti!

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Mans mazdels aizbrauca kad vinam bija 2 gadi un runa gan angliski gan latviski.Protams latviski vins tulko no anglu valodas un tadel iznak dazadi kuriozi.Bet runa labak par so meiteni.Un tas bija Austrijas karogs ,ne latvijas.

  • <cite class="fn">zī</cite>

    tas tak nau latvijas karogs,bet austrijas!!!!

  • <cite class="fn">Siliconfree</cite>

    visu laiku Am Am Am

  • <cite class="fn">leo</cite>

    Aprobežots skuķis, kas neatšķir Latvijas karogu no Austrijas karoga.

  • <cite class="fn">Zane</cite>

    Es tikai varu pateikt to, ka viņa runa latviski labāk nekā daži kuri nodzīvojuši

  • <cite class="fn">Ui</cite>

    Darīsim kā krievi Latvijā. Mīlēsim no tālienes savu tēvu zemi,runāsim tikai latviski,bet mītnes zemei,kura mūs baro, spļausim virsū,arī tās valodai un paražām.

  • <cite class="fn">Yo</cite>

    Visi cepjas par viņas akcentu un runas stilu, lai gan Latvijā dažādos novados un pat pilsētās ir dažādi akcenti un runas stili. Nemaz nerunāsim par pieaugušiem cilvēkiem, kas gadiem šeit dzīvo un no latviešu valodas ne A, ne B zin.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Viss ok,galvenais lai vispār valodu neaizmirst,bet par to visu pateicieties mīļaijai Latvijas valdības politikai ,kurai nospļauties uz savu tautu,pretējā gadījumā nebūtu tāda migrācijas un cilvēciskas dzīves meklēšanas viļņa.

  • <cite class="fn">estere</cite>

    Gribētos nedaudz iebilst komentētājai Buuu. Jūs rakstat, ka negribat jaukt galvu bērnam ar grāmatu pirkšanu latviešu valodā, kā arī , ka nedomājat nemaz par atgriezšanos Latvijā. Tad kāpēc mums latviešiem, kuri nemaz nedomā pamest Latviju, ir noteikti jāmāk runāt un jāzin angļu valoda? Jo Latviju apmeklē tūristi no visas pasaules, kuri latviešu valodu dzird pirmo reizi?

Leave a Comment