Meitene sūdzējās par sāpēm ausī: tas, ko ārsti atrada, bija ŠAUSMĪGI!

Dr. Mundra stāsta: “Mani izbrīnīja atrasto kāpuru skaits. Kāpurus izdējušo kukaini piesaista nehigiēniski apstākļi un nepatīkamas smakas. Ausis un deguns ir visievainojamākās vietas, kurās visbiežāk šis kukainis ierāpo, lai izdētu oliņas.

Esmu iepriekš sastapies ar gadījumiem, kad izšķīlušies divi vai trīs kāpuri, bet šī ir pirmā reize, kad redzu tik lielu daudzumu kāpuru.”

Worms from Radhika Mandloi's ear

Meitenītei divas reizes nācās pārciest tārpu izņemšanu, kas ilga 90 minūtes. Dr. Mundra piemetina: “Tārpi var nodarīt neatgriezenisku kaitējumu dzirdes kauliņiem, ja ausī notiek pārlieku straujas kustības, tādēļ tārpu izņemšana jāveic īpaši uzmanīgi.

Sākumā bija jānogalina tārpi, lai tie nekustētos ekstrakcijas laikā. Pirmajā piegājienā mēs izņēmām aptuveni 70 tārpus un otrajā izņēmām atlikušos 10.

Pēdējās analīzes uzrādīja to, ka tārpu ausī vairs nav, tomēr lielais tārpu daudzums ir daļēji bojājis Radikas dzirdes kauliņus un auss ādu. Domājams, ka tārpi viņas ausī atradušies vismaz vienu nedēļu.

Radhika Mandloi

Acīmredzams, ka problēma konstatēta jau pirms laba laika, tomēr meitenes vecāki izturējušies nevērīgi. Turpmāk nāksies veikt papildus ārstēšanu.” Radika vēl joprojām atrodas slimnīcā un tuvākās septiņas dienas viņu novēros ārsti.

Radhika Mandloi

Dr. Mundra veica magnētisko rezonansi, lai pārliecinātos, ka tārpi nav skāruši smadzenes – ja bērns vēl nedēļu nebūtu nonācis mediķu aprūpē, stāvoklis kļūtu nāvējošs.

“Par laimi, smadzenēs tārpi nebija nonākuši – ja tas būtu noticis, tie apdraudētu meitenes dzīvību. Auss kanālu no smadzenēm atdala kauls, kas ir papīra plānumā, tārpi to var pārplēst un nonākt smadzenēs. Ja tā notiktu, viņi vienkārši sāktu baroties no smadzeņu audiem. Pazīmes, kas liecina par iespējamu auss infekciju, nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt. Izdalījumi un šķidrums, kas iekļuvis ausī var piesaistīt kukaiņus, kuri auss kanālā sadēj oliņas. Ausis un deguns atrodas tuvu smadzenēm, tādēļ jāievēro to higiēna. Kā redzams, šī ģimene dzīvo antisanitāros apstākļos, tieši tādēļ meitenīte pārcieta šādas sekas. Daudzu ģimeņu stāvoklis ir bēdīgs,” paskaidro Dr. Mundra.

Radhika Mandloi pictured with her father

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment