Meteorologi paziņojuši, ka no 21.septembra sagaidīsim nepatīkamus laikapstākļus, kuri var būtiski ietekmēt daudzus

Svētdienas agrā rītā Vidzemes un Latgales ziemeļu daļā var parādīties pirmā rudens salna, liecina jaunākās prognozes.

Latvijas ziemeļaustrumu reģionos gaisa temperatūra divu metru augstumā var noslīdēt līdz 0..+4 grādiem, bet zāles augstumā iespējama salna. Pārējā valstī minimālā temperatūra būs +5..+12 grādi.

Pirmdienas naktī un rītā salna var būt arī citur Latvijā, taču, ja būs vairāk mākoņu, zem tiem salna neveidosies.

Nākamnedēļ Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss no dienvidiem, gaidāmi mākoņi, lietus un stiprāks vējš. Tādēļ, sākot no otrdienas, salnas iespējamība samazināsies, un siltākajās naktīs temperatūra nenoslīdēs zem +10..+15 grādiem.

Svētdien maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +14..+19 grādus, bet nākamās nedēļas sākumā tā paaugstināsies līdz +18..+24 grādiem, vēlāk dienas kļūs vēsākas.

Nākamās nedēļas nogalē iespējama pirmā rudens vētra ar ievērojamu nokrišņu daudzumu un strauju temperatūras pazemināšanos. Septembra beigās dienas laikā temperatūra var nokrist zem +10 grādiem.

Šis Kefīra ābolu pīrāgs patiks jūsu ģimenei – pat bērniem; Pagatavojiet vien 5 minūtēs

Lasi vēl: Tautas zīmes 20. septembrim: ko nedarīt, lai izvairītos no nelaimes

Jau ziņots, ka 22. septembrī sāksies astronomiskais rudens, un drīzumā iestāsies arī meteoroloģiskais rudens. Tas tiek noteikts, ja piecas dienas pēc kārtas vidējā temperatūra ir zemāka par +15 grādiem.

Pirmdien un otrdien nokrišņi nav gaidāmi. Dienvidu vējam pūšot lēni līdz mēreni, pēcpusdienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem.

Spēcīgākais lietus un vējš tiek prognozēts nākamās nedēļas beigās, kad arī sagaidāms ievērojams temperatūras kritums — septembra pēdējās dienās temperatūra, visticamāk, nepārsniegs +11..+16 grādus. Oktobra sākumā iespējama vēl lielāka temperatūras pazemināšanās.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment