Meteorologs Toms Bricis apstiprina: Latvijai tuvojas karstuma vilnis, bet diemžēl tas nav vienīgais, par ko vajadzētu satraukties…

Foto – Pixabay

Jaunās nedēļas sākumā Latvijā valdīs mērens siltums, bet nedēļas vidū pie mums no Eiropas dienvidrietumiem ieplūdīs tveicīga gaisa masa. Temperatūra jau trešdien vietām būs ap +30 grādiem.

Lasi vēl: Pēc 25 gadiem vecmāmiņa atklāja man viņas slaveno ‘Aisberga’ salātu slepeno sastāvdaļu…

Meteorologs norāda, ka pagaidām pāragri prognozēt, cik ilgi karstums pieturēsies un kāda temperatūra būs karstākajos mirkļos, taču ticamākie prognožu scenāriji vēsta par divu, trīs dienu karstuma vilni ar maksimālo temperatūru mazliet virs 30 grādiem.

Foto – Pixabay

Diemžēl Latvijas iedzīvotājiem atkal ir pamats satraukumam, jo karstuma dienās var veidoties negaisa mākoņi, kas lokāli var nest stiprus vējus, intensīvu lietu un diemžēl arī krusu.

Kāpēc nedrīkst un pat nav ieteicams ilgi skatīties kaķim tieši acīs; daudzi saimnieki šo pārkāpj

Iepriekš ar skarbu prognozi klajā nāca jaunais laika ziņu eksperts Martins Bergšteins, kurš sociālajā vietnē “X”  izteica prognozi, kas, iespējams, varētu augusta vidū piemeklēt Latviju – pat + 39 grādu temperatīra. 

Lasi vēl: Jānītis bija ļoti pārsteigts, kad uzzināja, ka vecmāmiņa izmanto šo sastāvdaļu, lai pagatavotu viņa mīļāko ēdienu

Tikpat biedējoši cipari ir saistībā ar kaimiņvalsti Lietuvu.  

Martins publicējis vairākus attēlus, kuros redzama iespējamā gaisa temperatūra pēc dažām nedēļām. Viņš raksta, ka tā esot tāla prognoze, kas vēl pavisam noteikti mainīsies, tāpēc to nevajadzētu uztvert “burtiski”.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment