Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar paziņojumu: nedēļas nogalē visā Latvijā laika apstākļi ļoti strauji mainīsies

Foto – Pixabay

Laika ziņu eksperts Toms Bricis šorīt raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja gan par to, kādi laika apstākļi gaidāmi šajā nedēļā, gan arī to, ka ap augusta vidu Latviju varētu sasniegt atkal kādi meteoroloģiskie rekordi.

Bricis sola, ka šajā nedēļā laika apstākļi būs augustam atbilstoši – pārsvarā saulains laiks, tomēr dažādās Latvijas vietās gaidāms arī pa kādai lietusgāzei. Viņš stāsta, ka pēcpusdienās gaisa temperatūra dažādās Latvijas teritorijās svārstīties no +21 līdz +27 grādiem, arī naktis būšot samērā siltas – no +9 līdz +14 grādiem, tā kā laiks vasarīgs un šim periodam atbilstošs.

Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: Tik nereāli garšīgi! Brīnišķīga brokastu vai vakariņu recepte: kartupeļu plācenīši – gatavi 5 minūtēs

Naktī uz otrdienu līs tikai vietām, tomēr dienā īslaicīgs lietus gaidāms jau lielākajā valsts daļā, austrumos mākoņi nesīs arī stipras lietusgāzes un pērkona negaisu.

Ļoti rupja kļūda, ko pat pieredzējuši dārznieki pieļauj zemeņu kopšanā: tās dēļ augs pat var iet bojā

Arī trešdien laikapstākļi būs līdzīgi – naktī vietām, dienā jau daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu puses vējam, nakts un rīta stundās atsevišķos rajonos veidosies migla, dūmaka, kas apgrūtinās redzamību.

Minimālā gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās būs 10…15 grādi, piekrastes rajonos siltāk, tur 14…18 grādi, savukārt dienās gaiss iesils līdz 20…25 grādiem.

Parādījušās prognozes, ka jau pēc dažām dienām Latvijā gaidāms +39 grādu karstums: laika ziņu eksperts komentē šādu varbūtību

Tomēr jau brīvdienās gaidāmas izmaiņas – Latvijai nedēļas nogalē pietuvosies kārtējais Atlantijas okeāna ciklons. Ko tas nozīmēs nedēļas nogalei?

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment