Mežsargs pastāstīja vecu veidu, kā bez veikalos nopērkamas “ķīmijas” pasargāt sevi no ērcēm un odiem

Šī līdzekļa priekšrocība ir tā, ka to var atrast tieši mežā. Tas nav jāpērk, un tas nebeigsies visnepiemērotākajā brīdī. Un metodes atslēga slēpjas skudrās!

Kā zināms, skudras, aizsargājot sevi, izdala skābi, kas ir gaistoša viela. Tā ir skābe, kas ir efektīva pret ērcēm un odiem. Augsta šīs vielas koncentrācija šiem parazītiem ir nāvējoša, bet zema koncentrācija tos vienkārši atbaida.

 

Pašas skudras ērces izmanto uzturā. Skudras tās apēd 20 metru rādiusā no sava skudru pūžņa. Ērces, sajūtot skudrskābi, nedodas šajā virzienā, jo zina, ka tur tiks apēstas.

Ja dodies uz mežu ar nakšņošanu, tad iekārto savu nometni blakus skudru pūznim. Šī vieta būs droša. Savas drēbes vari arī uzlikt tieši uz skudru pūžņa, atstāt uz 20 minūtēm, pēc tam kārtīgi izkratīt no skudrām un turpināt lietot.

Ādu ar skudrskābi var apstrādāt šādi: novieto plaukstas pie skudru pūžņa, turi tās vairākas minūtes pāris centimetru attālumā no virsmas, lai skudras tevi nesakož. Pēc tam ar plaukstām noslauki seju un visas pārējās atklātās ādas vietas.

LASI VĒL: Atklāj šova “Dejo ar zvaigzni” nelāgas aizkulises

Taču ne vienmēr mežā izdodas atrast skudru pūzni, tāpēc mežsargs mums deva vēl pāris labus padomus.

Var iesmērēties ar ābolu etiķi vai bērza darvu. Vienu ceturto daļu glāzes piepilda ar darvu, un to atšķaida ar trīs ceturtdaļām silta ūdens, samaisa un pēc tam uzsmērē uz ādas.

Katrā aptiekā tiek pārdota arī skudrskābe vai skābe. Produkts jāatšķaida ar ūdeni vienādās proporcijās un jāielej pudelē no kāda veida aerosola. Tu vari to izsmidzināt gan uz atklātām ķermeņa vietām, gan apģērba.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment