Miesnieks dalījās pieredzē kādu gaļu nekad nevajadzētu pirkt, ir kādas nianses kuras būtu jāzina

Svaigumu var pārbaudīt arī ar pieskārienu

Ja piespiežat pirkstu pie gaļas un skaitāt līdz 10, tad iespiedums vajadzētu pilnībā izzust. Šāda gaļa ir svaiga. Ja pēc 10 sekundēm iespiedums joprojām ir labi redzams, tad tā vairs nav svaiga gaļa. Laika gaitā tā zaudē elastību – to izraisa ķīmiskie procesi.

Starp citu, tieši šī iemesla dēļ vecu gaļu bieži iesaiņo plēvē – tajā tā izskatās un šķiet stingrāka. Galvenais padoms – smarža, tā izsaka visu. Pasmaržojot var pat pateikt vai gaļa ir parota ar ķīmisko barību vai dabīgo, kā arī ja dotas kādas vielas. Visdrošākais veids, kā iegādāties labu gaļu, ir pirkt to no pārbaudītiem pārdevējiem. Ja regulāri pērkat gaļu, atrast uzticamu piegādātāju nav problēma. Draugi, tāds ir mans šodienas apskats.

Un vēlreiz par krasu:

Liellopa gaļa – jābūt tumši sarkanai vai rozīgai. Ja tā kļūst brūngana vai pelēcīga, tas var liecināt par oksidēšanos un vecumu.
Cūkgaļa – svaigai jābūt gaiši rozā krāsā. Ja tā kļūst pelēka vai brūna, tā var nebūt svaiga.
Vista – jābūt gaiši rozā krāsā. Ja parādās pelēkas vai zaļganas nokrāsas, tā ir bojājusies.
Tāpat uzmanība jāpievērš mitrumam – ja gaļa ir pārāk mitra vai lipīga, tā var būt sākusi bojāties.

 

Kā jūs domājat – kādi vēl ir veidi, kā atpazīt svaigu gaļu?