Milti ir neaizstājams palīgs dārzā! Mēs jums pateiksim, kā un kāpēc to izmantot

Nevajag izmest jebkāda veida miltus, pat ja tiem ir beidzies derīguma termiņš, pat ja tajos ir blaktis – tie jums noderēs dārzā! Šodien mēs jums pateiksim, kādas priekšrocības var dot šis populārais pārtikas produkts.

Kaitēkļu kontrole

Daudzi cilvēki atsakās stādīt krustziežu dzimtas augus (kāpostus un ziedkāpostus, kā arī mārrutkus, redīsus, sinepju zaļumus), jo tos burtiski izn***na krustziežu blusu vabole. Viens no lētākajiem, efektīvākajiem un pārbaudītākajiem veidiem, kā apkarot šo kukaini, ir krustziežu augu apputeksnēšana ar miltiem. To var izdarīt arī ar pelniem un tabakas putekļiem, bet šodien mēs runājam par miltiem.

Kad man ir skābais krējums, gatavoju šo maigi krēmīgo plātsmaizi; Garšīgāka par jebkuru kūku

Krustziežu blusu vaboli var saukt par tīri spļāvēju – tai nepatīk, ja uz lapām ir sveša viela – šis faktors ir nelabvēlīgs lapu ēšanai. Milti, īpaši izsmidzināti uz rasas (uz mitrām lapām), veido plānu līmplēvi, kas aizsargā lapu lāpstiņas. Bet pat tad, ja lapas ir sausas, miltu klātbūtne pilnībā mazina kaitēkļu apetīti.

Kopumā šī metode palīdz ne tikai pret krustziežu blusu vabolēm, bet arī pret gliemežiem, kāpurķēdēm un citām lapu vabolēm, sienāžiem un pat laputīm!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kā tieši metodi izmantot un vēl citus trikus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment