Milti ir neaizstājams palīgs dārzā! Mēs jums pateiksim, kā un kāpēc to izmantot

Ja lapu (vai rožu) galotnēs parādās laputis, jums ir nepieciešams šīs vietas apputeksnēt (ar rasu), un iepriekš minēto kukaiņu populācija ievērojami samazināsies.

Lasi vēl: 3 zvaigžņu zīmes, kuras 2024. gada vasarā piedzīvos labu karmu

Un milti lieliski palīdz arī cīņā pret sciarīdiem (melnajām mušām). Lai no tiem atbrīvotos, ir nepieciešams apputeksnēt vienmērīgu plānu augsnes virsmas slāni (ne vairāk kā 0,5 mm). Mijiedarbojoties ar mitrumu, milti pārvērtīsies lipīgā plēvē, pie kuras pielips skiarīdi. Viņi arī nevarēs dēt olas un normāli attīstīties. Tādējādi bez jebkādas ķīmiskas apstrādes mušu populācija izzudīs īsā laikā.

Augsnes struktūras uzlabošana stādiem

Ja jums ir pārtikai nederīgi milti, varat tos samaisīt proporcijā 4-5 ēdamkarotes uz vienu spaini augsnes un stādīt stādus. Tas būs labvēlīgs faktors labvēlīgās mikrofloras uzturēšanai, kā arī oglekļa dioksīda palielināšanai augsnē.

Šīs vasaras modernākais pedikīrs: stilīgu meiteņu tendences

Turklāt milti zināmā mērā ir slāpekļa, fosfora un kālija avots – un tā ir laba barība stādiem.

Paātrina komposta nogatavināšanu

Milti satur barības vielas, un tas, savukārt, palīdz kompostam nobriest. Lai aktivizētu kompostēšanas mikroorganismus, komposta slāņus vienkārši pārkaisa ar miltiem (patvaļīgā daudzumā, bet bez fanātisma).

Lasi vēl: Kāpēc gailenēs nekad nav tārpu un kāpēc šis fakts ir tik svarīgs cilvēkiem

Svarīgs! Lietojot šo metodi, jāņem vērā, ka uz miltiem var attīstīties arī ka***gi mikroorganismi, piemēram, pelēkā puve un citi. Tāpēc, sajaucot miltus ar augsni vai ieklājot tos augsnē, jums jāpievieno nedaudz Trichoderma pulvera.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment