Mistiskas putnu nāves parkā Hāga satrauc iedzīvotājus; Vietējiem aizdomas par 5G tehnoloģiju negatīvo ietekmi

Internetā aktīvi sākuši darboties dažādi aktīvisti, kuri ziņo par dažādiem aizdomīgiem notikumiem un putnu/dzīvnieku nāvēm saistībā ar 5G tīklu darbību.

Jāatgādina, ka 5G tehnoloģijas tiek attīstītas jau daudzus gadus, un oficiāli nav ziņots, ka šīs tehnoloģijas būtu kaitīgas/bīstamas dzīvībai. Vienīgais, par ko zinātnieki līdz šim bija satraukušies – ka elektromagnētiskais starojums no šīs tehnoloģija vēl vairāk traucēs dzīvnieku un putnu bioloģiskajam komposam, kas var radīt daudzu dzīvo radību un kukaiņu bojāeju (par to varat vairāk lasīt Newsweek rakstā ŠEIT)!

Tomēr šie mistiskie notikumi daudziem liek domāt, ka šīs tehnoloģijas ietekme noteiktos apstākļos ir vēl tiešāka un bīstamāka.

Ļoti aktīvi šie notikumi tiek apspriesti Facebook grupā Stop5G

Šīs grupas aktīvisti apgalvo, ka 5G tehnoloģijām var būt vistiešākā negatīva ietekme uz cilvēku veselību. Vienlaikus jāuzsver, ka tas ir pretrunā ar daudzi zinātnieku pētījumiem, kur viennozīmīgi norādīts, ka šī tehnoloģija negatīvi neietekmē cilvēku veselību!

 

Jāatgādina, ka arī Latvijā tiek strādāts pie 5G tehnoloģijas attīstības. Visticamāk, jau Nākamgad Latvijā sāks darboties “superātrais” piektās paaudzes jeb 5G mobilais datu pārraides tīkls. Runa nav vienkārši par ātrāku internetu mobilajās ierīcēs. 5G paver iespēju attīstīsies pavisam jaunam pakalpojumu klāstam – sākot ar pašbraucošiem auto un beidzot telemedicīnu.

Šobrīd pasaulē notiek sīva cīņa par to, kurš pasaules reģions kļūs par līderi ātrgaitas tehnoloģiju ieviešanā. Latvijas mērķis ir būt par vienu no pirmajām valstīm Eiropā, kur jauno tehnoloģiju dotās iespējas tiek izmantotas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment