Mīti par viscerālajiem taukiem, arī tu kādam no tiem esi noticējis

Overweight-woman-trying-to-do-up-jeans

1. Manas bikses ir kļuvušas nedaudz ciešākas, bet cipars uz svariem nemainīgs – satraukumam nav pamata
Ne visi tauki ir radīti vienādi! Zemādas tauki atrodas zem ādas un bieži vien tiek uzglabāti augšstilbos, sēžamvietā un rokās. Ir svarīgi, lai tauku daudzums ķermenī būt līdzsvarotā stāvoklī, taču tieši viscerālie tauki ir tie, kas apdraud veselību visvairāk, tāpēc, ja tie būs par daudz, parādīsies dažādas slimības, ne uzreiz, bet ar laiku.
Viscerālie tauki visbiežāk glabājas vēdera dobumā, un, ja ķermenī būs pārāk liels daudzums šo tauku, tad tie var izdarīt spiedienu uz pārējiem orgāniem, piemēram, aknām, aizkuņģa dziedzeri un zarnām. Tāpēc, pat ja cipars uzkājot uz svariem nemainās, bet drēbes ir kļuvušas tev par šauru, ir kaut kas jāmaina!

2. No viscerālajiem taukiem nevar atbrīvoties
Labas ziņas, viscerālie tauki ir pirmie, kuri pazūd, uzsākot diētu. Tas ir tāpēc, ka tie ir paredzēti izmantot enerģijas radīšanai. Tā kā diētas laikā tiek uzņemtas mazāk kalorijas, nekā ierasts, tad šie tauki to aizvieto un dod cilvēkam enerģiju. Tieši tāpēc, ka tie var ļoti kaitēt veselībai ,tos ir arī visvieglāk zaudēt!

A-woman-measuring-her-waist

3. Man ir riepiņa uz vidukļa bet mans ĶMI ir veselīgs, varu neuztraukties

Izrādās, ka, ja tev ir liekais svars un tavs ķermeņa masas indekss nenorāda uz to, ka tu aptaukotos, tev tāpat ir jāseko līdzi savai figūrai un jāatbrīvojas no visceriālajiem taukiem. Ja tu to nedarīsi, tas palielinās risku saslimt ar 2. tipa cukura diabētu, sirds un asinsvadu slimībām, sievietēm tai skaitā ar krūts vēzi.

091951kx5q63xlnqn5tzsq

4. Tikai vīriešiem ar alus vēderiem vajadzētu uztraukties par vicereālajiem taukiem

Lielākajai daļai vīriešu ir tendence lieko svaru uzkrāt viduklī un vēdera zonā, taču sievietēm liekais svars uzkrājas dažādās ķermeņa zonās, visbiežāk augšstilbos, sēžamvietā un vēdera zonā. Lai vai kā vecumā pēc 40 cilvēka augumiem ir tieksme ieņemt ābola formu, kas ir – liekais svars un tauki uzkrājas vēdera zonā. Līdz ar to par visceriālajiem taukiem vajadzētu uztraukties ikvienam, un krietni pirms 40 gadiem.

Ārstu padomi, kā cīnīties ar šo problēmu:

  • Uzturā lieto mazāk rafinētus ogļhidrātus

Uzkodas starp ēdienreizēm izvēlies veselīgas. Aizmirsti par sviestmaizēm, smalkmaizītēm un pīrādziņiem. Tā vietā apēd kādus zaļos salātus vai augli

  • Uzņem pietiekoši daudz olbaltumvielas

Sāciet dienu brokastīs ēdot vārītu olu vai putru ar sēklām un riekstiem. Vakariņās ieteicams būtu ēst zivi vai zālēdāja gaļu un olbaltumvielām bagātus dārzeņus, piemērām, lēcas un pupas.

  • Patērē taukus

Pārtikas produkti ar augstu omega – 3 saturu var palīdzēt organismam izvadīt liekos taukus. Lai uzņemtu vairāk omegas-3 vielas ēd tādus produktus, kā, piemēram, valriekstus, lasi, skumbriju.

  •  Kusties

Skrien, vingro, dodies uz sporta zāli, dari to, ka tev iet labāk pie sirds, bet jo vairāk fizisku aktivitāšu tavā dienā būs iekļautas, jo labāk!

  •  Labs miegs

Pieradini sevi pie pareiza miega režīma, visbiežāk ieteiktais ir 8 stundu ilgs miegs, kas ļauj ķermenim atpūsties.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment