Modē atgriežas zeķubikses vīriešiem

Pirms pāris nedēļām tika pavadītas 2 dienas un 2 naktis zeķubikšu odisejā, kurā tika noskaidrots, ka zeķubikses vīriešiem ir aktualitāte. Šo apgalvojumu apstiprina divi apstākļi: blogs “Hosiery for Men” par to, ka vīrieši patiesi nēsā zeķubikses un saruna ar “Earth’s biggest hosiery store” izpilddirektoru Apvienotajā Karalistē, kurš apstiprināja, ka 40% no pārdotajām zeķubiksēm iegādājas tieši vīrieši. Šāds fakts sākumā var šķist mazliet smieklīgs, bet tā ir patiesība un šīs zeķes sākotnēji tika radītas tieši vīriešiem, jau sākoties Apvienotās Karalistes Tudor dinastijas laikiem no 1485. gada.

Tā ir kā dabiska evolūcija vīriešu modē no šaurajiem džinsiem jeb skinny jeans līdz zeķubiksēm, tikai atšķirība ir tā, ka zeķubikses tiek nēsātās zem citas apģērba kārtas, papildinot vīrieša tēla kopskatu un uzlabojot komfortu.

Zeķubikses kā vīriešu aksesuārs parādījās 2015. gada pavasara/vasaras Alexander McQueen modes skatē, arī televīzijas šovā “Wolf Hall’’ aktiera tērps sastāvēja no apmetņa un zeķubiksēm. Svarīgi pieminēt, ka zeķubikses nēsā ne tikai vīrieši, kuriem ir vēlēšanās nēsāt dažādas sieviešu drēbes, bet arī dažādu profesiju pārstvji tādi kā policisti, celtnieki, pastnieki- cilvēki, kuri strādā brīvā dabā. Vīriešu vidū populāras ir biezās zeķubikses, jo laikapstākļi ir ļoti mainīgi, nākas saskarties ar vēju un aukstumu.

Bloga “Hosiery for Men” autors, precējies, ikdienišķs pusmūža vīrietis, zem kura biksēm ir paslēpušās zeķubikses, pirmo reizi saskārās ar to uzvilkšanu, spēlējot Šekspīra lugā, kad viņam bija aptuveni 14, 15 gadi. Tajā brīdī viņš bija pārsteigts par to, cik ērtas tās bija un, cik patīkami tās bija sajust uz savas ādas.

Pēc lugas viņš reiz pa reizei sevi palutināja ar kādu jaunu zeķbikšu pāri. Tajā laikā vēl nebija pieejama iepirkšanās internetā, tāpēc nācās doties uz vietējo veikalu un pašam personīgi pirkt šo aksesuāru. Tas sākumā lika justies neērti un nešķita viegli, bet bloga autors saskārās ar patīkamu attieksmi no apkalpojošā peronāla, kurš bija ļoti atsaucīgs un izpalīdzīgs. Nu to var darīt anonīmi, neviena netraucēts, internetā, tādēļ arī bloga autoram radās ideja par sava bloga rakstīšanu, lai palīdzētu citiem vīriešiem izvēlēties sev piemērotas zeķubikses.

Bloga autoram bieži tiek jautāts, vai sieviešu zeķubikšu nēsāšana ir fetiša paveids. Tomēr viņš uzskata, ka lielākoties vīrieši tās nēsā, jo tas rada komforta sajūtu, papildus siltumu un satur vēderu, bet ir arī gadījumi, ka tiek sūtītas un publicētas bildes ar vīriešiem, kuri labprāt izrāda savus locekļus sieviešu zeķbiksēs, aprakstot fantastiskās sajūtas.

Ar šāda bloga palīdzību tiek popularizēta vienlīdzība modē, ka gandrīz jebkuru apģērba gabalu var nēsāt gan sievietes, gan vīrieši. Uzsverot, ka tomēr zeķbikses jau viduslaikos bija vīriešu apģērba galvenā sastāvdaļa. Tādēļ, vīrieši, atgūstam to, kas jau reiz bija mūsu!

Avots: theguardian.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment