Multifunkcionālie katli – kādas ir to funkcijas un kā tie darbojas dzīvē?

Vēlos gūt skaidrību par multifunkcionālajiem elektriskajiem katliem, kurus tagad plašā klāstā piedāvā elektropreču veikalos. Vai vērts iegādāties katlu ar 36 programmām, varbūt pietiek ar desmit? Firmas reklamē, iesaka, bet lietotāju viedokļa nav. LUDMILA GRIŠKĀNU PAGASTĀ

Vienā ierīcē apvienojot vairākas, iespējams ne tikai ietaupīt vietu virtuvē, bet arī līdzekļus un pat laiku, raksta la.lv portāls praktiski.lv. Tāpēc tiek ražoti virtuves kombaini, ātrvārāmie un lēnvārāmie katli un daudzas citas kombinētās ierīces. Praksē var pārliecināties, ka vēl nevienam nav izdevies radīt šīs kombinācijas tik pilnīgas, lai patiešām varētu teikt, ka multifunkcionāla ierīce spēj kvalitatīvi aizvietot trīs un vēl vairākas ierīces. Multikatlā ražotājs mēģinājis aizvietot plīti, cepeškrāsni, tvaika katlu, fritētāju, aerogrilu un jogurta pagatavošanas ierīci. Jautājums tikai – cik veiksmīgs ir šis mēģinājums?

Multifunkcionālie katli pašlaik vēl ir pretrunīgi vērtētas virtuves ierīces – no pilnīgas sajūsmas līdz absolūtai kritikai. Reklāmās tie tiek varen slavināti: saliec visas nepieciešamās sastāvdaļas un aizmirsti par stāvēšanu pie plīts, maltīte pagatavosies pati. Mūsdienu steidzīgajā laikmetā izklausās pēc īstas brīnumierīces. Taču kā var vienlaikus tapt ēdiens no dažādiem produktiem, kam ir atšķirīgs gatavošanas laiks? Uzreiz jāsaka, ka ne visas receptes var izmantot multifun­kcionālajā katlā. Lai atvieglotu dzīvi, ražotāji piedāvā savu recepšu grāmatu. Vai multikatli ir ērti lietojami, un kāda ir tajos tapuša ēdiena garša?

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk (plašs materiāls) 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment