Mūsu priekšteči uzskatīja, ka 15.oktobris ir Dvēseļu diena un šajā dienā bija aizliegumi, kurus nācās ievērot visu diennakti

Mūsu senči ticēja, ka 15. oktobris ir Dvēseļu diena, un šajā dienā bija noteikti aizliegumi, kas bija jāievēro visu dienu, jo pretējā gadījumā uzskatīja, ka neveiksme tevi pavadīs visu atlikušo gadu. 

2024.gada 15. oktobrī tautas kalendārā tiek atzīmēta Dvēseļu diena. Šie svētki ir saistīti ar Erceņģeļa piemiņu, kurš saskaņā ar tradīciju ir cilvēku aizstāvis no ļaunuma, kā arī spēka un neatlaidības simbols.

Paredzams, ka ģeomagnētiskā aktivitāte 15. oktobrī būs 2 no 9. Tie ir vāji magnētiskā lauka traucējumi, kas neietekmēs atmosfēru vai jutīgus cilvēkus.

Šajās dienās atveras īpaši enerģētiskie portāli, caur kuriem var saņemt palīdzību no augstākajiem spēkiem, uzdot svarīgus jautājumus vai nosūtīt vēlējumus kosmosā. Šī uztvere radās no pārliecības, ka pasaule atspoguļo mūsu domas un darbības, un konkrētie datumi kļūst par mirkļiem, kad varam ieskatīties šajā atspulgā, realizēt savas patiesās vēlmes un mainīt savas dzīves gaitu.

Ko var darīt šajā dienā:

Mājas un saimniecības stiprināšana: Šajā diena bija veltīta mājsaimniecības aizsardzībai un stiprināšanai. Šajā dienā zemnieki rūpējās par māju un saimniecības ēku uzturēšanu, laboja jumtus un siltināja telpas, gatavojoties ziemai.

Lūgšanas par veselību un mājas aizsardzību: Šajā dienā ticīgie bieži lūdza Erceņģeli par aizsardzību pret nepatikšanām, slimībām un ļaunajiem gariem.

 

Linu apstrādes sākums: Tradicionāli šajā dienā tika uzsākta linu apstrāde, jo uzskatīja, ka šis darbs nesīs veiksmi mājsaimniecībai un nodrošinās ģimeni ar izturīgu audumu.

Lasi vēl: Ielieciet to izlietnē, un aizsērējums izlietnē vairs nekad nebūs problēma

Šajā laikā sākās kāzu sezona. Pāri rīkoja kāzas, un vientuļas meitenes lūdza Mariju par laimīgu ģimenes dzīvi. Lai meitenes drīz apprecētos, tām šī diena bija jāpavada labā un jautrā noskaņojumā.

Senči šajā dienā cepa bulciņas un pīrāgus, ar kuriem cienāja radus, draugus un kaimiņus, kā arī dalījās ar tiem, kam tas bija nepieciešams. Dāsnums un laipnība šajā dienā solīja labklājību nākamajā gadā.

Bet ko labāk nevajag darīt – lasiet tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment