Nākamnedēļ prognozē sevišķi nepatīkamus laikapstākļus

Nākamnedēļ Latvijā pastiprināsies vējš, kas aukstumu padarīs nepatīkamu, raksta la.lv, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm.

Atbilstoši pašreizējai “Global Forecast System” prognozei stiprākais vējš gaidāms otrdien un trešdien, kad valsts centrālajā un rietumu daļā dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē, vēl lielāks vējš gaidāms Kolkasragā. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamo informāciju minimālā gaisa temperatūra būs -6..-12 grādu, bet komforta temperatūra, kas raksturo sajūtas vējā, noslīdēs līdz -14..-19 grādiem.

Turklāt jaunās nedēļas sākumā līdz ar vēja pieņemšanos spēkā kritīsies gaisa mitrums un pieaugs ugunsbīstamība.

Vēja pastiprināšanos nākamnedēļ izraisīs dziļš ciklons Eiropas ziemeļrietumos. Sākot ar 17.janvāri, Latvijā iespējams sniegs. Līdz tam turpināsies kailsals, un pastāv risks, ka tuvākajās naktīs vietām Vidzemē un Latgalē, kur skaidras debesis, gaisa temperatūra noslīdēs līdz -15 grādiem vai pat nedaudz zemāk. Saglabājoties mākoņiem, sals būs krietni mazāks.

Lasi arī: Meteorologi prognozē, kas sagaida Latviju laikapstākļu ziņā tuvākā un tālākā nākotnē

“Global Forecast System” šobrīd paredz, ka sals turpināsies līdz mēneša beigām, iespējams arī stiprs sals. Mēneša gaitā visā valstī prognozēta kaut plānas sniega segas izveidošanās, vietām uzsnigs vairāk nekā desmit centimetru sniega.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment