Nākotnē Zemi pārņems lietus – Starptautiskā klimata pētniecības centra pārstāvji šai ainai piešķīra drūmas krāsas

Norvēģu zinātnieki no Starptautiskā klimata pētniecības centra šai ainai piešķīra drūmas krāsas. Ja globālā sasilšana turpināsies līdzšinējā tempā, tad jau pēc 20 gadiem teritorijās, kur pašlaik dzīvo 70 procenti Zemes iedzīvotāju, tropu lietus kļūs par tropu lietusgāzēm.

Cik daudz cilvēku no tā cietīs? Labākajā gadījumā laikapstākļi pasliktināsies 1,5 miljardiem cilvēku.

Ekstremāliem nokrišņiem sekos plūdi, ražas zudums, mājokļu iznīcināšana, transporta traucējumi un citas nepatikšanas. Daudzi zinātnieki uzskata, ka patiesībā tas notiek jau tagad.

Karnaukhovs: Lietusgāzes, kas izraisa plūdus, un sausums, ir bieža parādība jau tagad. Globālās sasilšanas rezultātā atmosfēra iegūst spēju absorbēt vairāk mitruma. No otras puses, ja atmosfērā ir vairāk ūdens, nokrišņu daudzums kļūst intensīvāks. Tāpēc dažādos reģionos ir viens plūds pēc otra.

 

Bija grūti iedomāties, ka Eiropā būs plūdi ar cilvēku upuriem, bet tagad tas ir pašsaprotami. Un nākotnē Ziemeļatlantijas okeāna plūsma var vispār mainīties. Un, ja mainīsies straume, temperatūra var pazemināties par 20 grādiem. Īpaši, piemēram, Baltijas jūras piekrastē.

Papildus sausumam, plūdiem vai atdzišanai Zemi gaida arī viesuļvētras. Jēlas universitātes klimatologi kopā ar Eiropas Okeanoloģijas institūta speciālistiem publicēja savu “viesuļvētru prognozi”.

Lasi vēl: Horoskops 17. oktobrim: Pat vienkāršas lietas izrādīsies sarežģītas, jums jāatrod spēks, lai izdzīvotu šo dienu

Viesuļvētras var pārcelties uz augstākiem platuma grādiem un iegūt neticamu spēku. Tās aptvers teritorijas līdz 45-46 grādu platuma grādiem. Ņujorkas un Bostonas, Pekinas un Tokijas iedzīvotājiem vajadzētu sagatavoties. Vismaz jāpastiprina savas mājas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment