Sīpolu negatīvās īpašības
Pats par sevi sīpols nav kaitīgs. Bet ir kontrindikācijas. Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar kuņģa-zarnu traktu, pankreatīts, nieru mazspēja, sirds vai nieru slimības, sīpoli jāēd ļoti mērenās devās. Vēl labāk, vienkārši konsultējieties ar ārstu. Ar mēru viss ir labi.
Kāpēc jāēd sīpols pirms miega
Pirms došanās gulēt, paņemiet nelielu gabaliņu sīpola un apēdiet to. Svarīgi ir sakošļāt to ļoti lēni, lai maksimāli izmantotu tā labvēlīgās īpašības. Ignorējiet tā garšu un smaržu, jo tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu vēlamo efektu.
Sīpoli, pateicoties savām antibakteriālajām īpašībām, ir izcils palīgs cīņā pret baktērijām mutē. Pat labākā zobu birste un zobu pasta neiznīcinās baktērijas tik efektīvi kā sīpolu sula.
Pēc sātīgām vakariņām var palikt nelieli ēdiena gabali, kas var izraisīt iekaisumu no rīta, kas savukārt ietekmē jūsu noskaņojumu un pašsajūtu visas dienas garumā.
Sīpolu sula šim nolūkam lieliski noder. Tā kļūst par izcilu palīgu cīņā ar mutes iekaisuma slimībām tieši tad, kad jūs vēl guļat.
Lai iegūtu maksimālu labumu no svaiga sīpola, ieteicams to lietot neapstrādātu, jo termiskā apstrāde var samazināt dažas tā vērtīgās uzturvielas. Svaigs sīpols ir bagāts ar antioksidantiem, īpaši kvercetīnu, kas palīdz mazināt iekaisumus un atbalsta sirds veselību. Šeit ir dažas idejas, kā to iekļaut savā uzturā, lai saglabātu maksimālu labumu:
Svaigu sīpolu salāti:
Smalki sagrieziet sarkano vai dzelteno sīpolu un pievienojiet to svaigiem salātiem kopā ar tomātiem, gurķiem un zaļumiem.
Pārlejiet ar olīveļļu un citrona sulu vai ābolu etiķi, lai saglabātu visas vērtīgās vielas.
Svaigs sīpols uz maizes:
Uzkodiet svaigu sīpolu uz pilngraudu maizes vai rudzu maizes, pievienojot avokado vai humusu.
Šis ir vienkāršs veids, kā gūt labumu no sīpola ikdienas uzturā.
Guacamole ar sīpolu:
Sajauciet avokado ar smalki sagrieztu sīpolu, ķiplokiem, tomātiem, koriandru un citrona sulu.
Guacamole ir lielisks veids, kā pievienot sīpolu veselīgā uzkodā, kas bagāta ar labajām taukvielām.
Sīpolu un gurķu salāti:
Sajauciet svaigus sīpolu gredzenus ar plānām gurķu šķēlītēm, pievienojiet sāli, piparus un ābolu etiķi.
Šie salāti ir vienkārši un palīdz saglabāt sīpola uzturvērtības.
Svaigs sīpols kā piedeva:
Pievienojiet svaigu, smalki sagrieztu sīpolu uz burgeriem, takos vai pitas maizītēs, lai piešķirtu garšu un uzlabotu uzturvērtību.
Svarīgi ir lietot sīpolu svaigu un sagriezt to tieši pirms ēšanas, jo tad tas saglabā visvairāk kvercetīna un citas uzturvielas.
Izmēģiniet sīpolus pirms gulētiešanas un jūsu mutes veselība ievērojami uzlabosies!