Sasmalcināto gaļu pārliek piemērotā traukā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, olu, vārītus rīsus (ar rīsiem šādas kotletes ir maigākas), majonēzi un kviešu miltus. Sāli un piparus pēc garšas.
Visu kārtīgi samaisa. Šādai maltai gaļai var pievienot papriku vai svaigas sēnes.
Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu augu eļļas un ar ēdamkaroti izlīdzina malto gaļu, veidojot kotletes. Apcep no abām pusēm uz lēnas uguns, līdz izveidojas skaista garoziņa. Apceptos kotletes pārliek katliņā, pievieno nedaudz ūdens, pārklāj ar vāku un uz lēnas uguns tvaicē 7-10 minūtes.
Kotletes kļūst mīkstas, bet joprojām labi saglabā formu. Šī ir viena no gardākajām kotlešu receptēm.
Produkti gatavošanai:
cūkgaļa 500-600 g
vārīti rīsi 3 ēdamkarotes
sīpols 1 gab.
ola 1 gab.
milti 2 ēdamkarotes
majonēze 3 ēdamkarotes
sāls, malti melnie pipari pēc garšas
augu eļļa cepšanai
Gatavojiet ar prieku, baudiet!
Tevi noteikti interesēs
- Uz soliņa Dobelē pamanīju vientuļu sirmgalvi un nolēmu pieiet: uzzinot, kāpēc viņš tur sēž, es ilgi nespēju par to aizmirstby Rinalds Bergmanis
- Mans paziņa nav precējies – viņš meklē sievu, kas atbilst 9 nopietniem kritērijiemby Rinalds Bergmanis
- Rīgas privātmāju ciematā klaiņo lūsis: sēž pie žoga Rīgā un nebaidās no suņiem un cilvēkiem (video)by Laura Blūma