Nedēļas nogalē stāsies spēkā vasaras vilcienu kustības saraksts

Svētdien, 10. jūnijā, stāsies spēkā jaunais vilcienu kustības saraksts. Vairākiem reisiem ir palielināts kustības ātrums un atkarībā no reisa ceļā patērētais laiks samazināts par 2 līdz 9 minūtēm.

Jaunais vilcienu kustības grafiks ir izstrādāts uz esošā saraksta bāzes ar nelielām korekcijām.

“Pasažieru vilciena galvenā priekšrocība ir ātrums, un reizē tas ir arī mūsu lielākais izaicinājums,” uzsver AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis. “Šogad, cieši sadarbojoties ar VAS “Latvijas dzelzceļš”, esam sasnieguši vērā ņemamus rezultātus vilcienu kustības paātrināšanai, taču tas ir tikai pirmais solis – darbs pie ātruma palielināšanas turpinās,” tā R.J.Grigulis.

Jelgavas virzienā ir mainīts viss vilcienu saraksts, un turpmāk ceļā uz un no Jelgavas pasažieri pavadīs 4 minūtes mazāk nekā līdz šim. Būtiskas izmaiņas skars arī Tukuma virzienu.

Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo sarakstu, vilcienu pienākšanas un atiešanas laiki var mainīties līdz 10 minūtēm.

Kā katru gadu, arī šajā vasaras sezonā norīkosim vairāk vilcienu uz atpūtnieku iecienītajiem galamērķiem. Jūrmalas virzienā katru dienu kursēs 7, bet Carnikavas virzienā – 4 papildu vilcieni.

Tāpat izmaiņas skars atsevišķu reisu atiešanu no Rīgas stacijas – mainīti atiešanas ceļi un platformas.

Detalizēta informācija par vilcienu kustību atrodama PV mājaslapā, mobilajās lietotnēs, Rīgas Centrālās stacijas Klientu apkalpošanas centrā, kā arī zvanot uz bezmaksas dzelzceļa uzziņu tālruni 80001181.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment