Nedzirdēts paņēmiens – slaveni pavāri maltajai gaļai pievieno ļoti interesantu sastāvdaļu, lai padarītu kotletes patiesi sulīgas

Pieredzējuši pavāri prot pagatavot kotletes tā, lai no tām izplūstu garšīga sula. Izrādās, šādu efektu savā virtuvē var radīt ikviens, pat pilnīgs iesācējs.

Ikvienam ir pilnīgi skaidrs, ka patiesi labām kotletēm jābūt mīkstām un sulīgām, taču tās ne vienmēr izdodas tādas, kā vēlamies. Tomēr, uzzinot šo kulinārijas noslēpumu, ko izmanto labākie pavāri pasaulē, jūs par šo problēmu aizmirsīsit uz visiem laikiem.

Kā padarīt kotletes patiešām sulīgas

Vai vēlaties, lai jūsu kotletes būtu maigas un sulīgas? Viltība ir pievienot maltajai gaļai nedaudz augļu sulas. Ābols, citrons vai apelsīns – izvēlies pēc savas gaumes, un tavas kotletes kļūs vēl aromātiskākas un garšīgākas.

Ar sulu garšām var eksperimentēt pēc saviem ieskatiem. Piemēram, nātru vai dzērveņu sula ne tikai piešķirs interesantu garšas noti, bet tās arī satur vērtīgus vitamīnus un minerālvielas, kas ēdienam piešķir papildu uzturvērtību.

Sulā esošā skābe padara gaļu mīkstāku, un dabīgais cukurs, kas ir augļu sulu sastāvā, cepšanas laikā karamelizējas, veidojot apetīti rosinošu zeltaini brūnu garoziņu. Uz puskilogramu maltās gaļas pietiek ar vienu ēdamkaroti sulas. Pēc sajaukšanas ļaujiet maltajai gaļai nostāvēties 15 minūtes.

Savā ziņā augļu sulas mitrums palīdz saglabāt kotletes sulīgas, līdzīgi kā ūdens vai piena pievienošana, tikai rezultāts ir daudz labāks. Tāpat tas var būt labs risinājums, ja gaļa ir liesa un tai trūkst treknumiņa.

Profesionāli pavāri iesaka gatavās kotletes ne tikai novietot uz papīra dvieļiem, bet arī pārklāt ar foliju. Tas ne tikai palīdzēs atbrīvoties no liekajiem taukiem, bet arī saglabās ēdiena sulīgumu.

Noteikti izmēģiniet šo pavisam vienkāršo triku un izbaudiet gardas un sulīgas kotletes, kas vienkārši kūst mutē.

Ziema ir atgriezusies – eksperts atklāj kā glābt augus no salnām