Negaidīti – kā Google Earth izglāba cilvēka dzīvību

Adams Džouns ir mūsu stāsta varonis, kuram nācās pavadīt ilgus, vientuļus 9 gadus uz neapdzīvotas salas. Bet pēc ilgās gaidīšanas, viņš tika izglābts, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, Google Earth.

Te ir viņa stāsts:

  1. Ceļojums

Adams, kopā ar 2 saviem draugiem, devās ceļojumā 2006. gadā. Viņiem vajadzēja nonākt Havaju salās, ceļojumā no Liverpūles. Pirmais ceļojuma posms pagāja gludi, bez nekādām aizķeršanām, kad tika šķērsots Atlantijas okeāns. Kad viņi pietuvojās Klusajam okeānam, pēc Panamas kanāla šķērsošanas, situācija krasi mainījās uz slikto pusi. Viņi iekļuva spēcīgā vētrā, kas sabojāja kuģi un visi sakari tika zaudēti. Adama divus draugus pārmeta pāri bortam un viņi pazuda, bet pats Adams nokļuva bezsamaņā uz 17 dienām, kad viņš dreifēja pa okeānu.

  1. Pirmās dienas sauszemē

Adams 2 nedēļas pavadīja uz kuģa atlūzām, kuras viņu bija atvedušas pie sauszemes, bet tās sāka kļūt pārāk nepraktiskas, jo bija pārlieku daudz sadragātas. Viņš sāka būvēt pajumti no kokiem mazliet tālāk no krasta. Viņš žēlojās, ka viņam nebija ne mačetes, ne naža, kas būtu ļoti palīdzējis, dzīvojot uz salas. Kā arī, viņam beidzot nācās iemācīties, kā iegūt uguni.

  1. Pārtikas iegūšana

Adamam nācās medīt. Uz salas viņš, pārsteidzošā kārtā, atrada 8 kazas, kuras brīvi ganījās. Bet tās bija grūti notveramas, bez nekāda ekipējuma. Viņš mēģināja izmantot loku un bultas, bet tās nebija pietiekami asas, arī trieciens nebija pietiekami spēcīgs. Kādā reizē viņam paveicās, jo viena no kazām bija iesprūdusi krūmos. Viņš metās tai virsū, mēģinot to nosmacēt, bet tad viņš sāka dauzīt viņas galvu ar milzu gliemežnīcu, kuru bija paņēmis līdzi. Viņš atzīst, ka tās bija vienas no nepatīkamākajām un ilgākajām 15 minūtēm uz salas.

  1. Fiziskā un garīgā izturība

Viņš atzīst, ka nācās smagi piestrādāt pie tā, lai nezaudētu savu sparu un spēku. Viņš veica atspiedienus, pietupienus, īsākus un garākus skrējienus pa pludmali. Bet visgrūtāk esot bijis garīgi. Viņš nekad dzīvē nebija apzinājies, ka ir iespējams izjust tik ļoti spēcīgu un dziļu vientulību. Adams visai drīz sāka runāt ar sevi.

Viņš nodarbināja sevi un savas domas ar SOS zīmes veidošanu, 3 metru augstumā. Bet tad viņš saprata, ka prātīgāk ir veidot guļošu SOS zīmi, jo cerēja, ka kādreiz varētu pāri lidot kāda lidmašīna, kura to pamanītu.

  1. Ilgi gaidītā izglābšana

Kādu dienu patiesi Adams sadzirdēja lidmašīnu un sāka enerģiski māt, lēkāt un klaigāt. Tad viņam tika nomesta paciņa, kurā bija ūdens, rācija un medicīnas piederumi. Viņš steigšus ieslēdza rāciju un pirmo reizi pēc 9 gadiem viņš sadzirdēja vēl viena cilvēka balsi.

Kad Adams jautāja, kā viņš tika atrasts, tad pilots zināja stāstīt, ka kāds puisis no Minesotas bija redzējis SOS signālu Google Earth un ziņojis attiecīgajām iestādēm. Pēc lidmašīnas apciemojuma viņam bija jāgaida vēl 5 dienas, kamēr līdz viņam nokļuva laiva. Tā viņš atvadījās no vietas, kura 9 gadus bija viņa mājas.

Avots: trendingstylist.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment