Nekādā gadījumā nevajag audzēt savā piemājas dārzā – iecienīts augs, kas piesaista ērces un veicina pelējumu

Ērces un pelējums mīl mitras un ēnainas vietas. Ja dārzā ir augi, kas rada šādu mikroklimatu, piemēram, ar blīvu lapotni, zemu gaismas caurlaidību un augstu mitruma līmeni, tie var piesaistīt šos kaitēkļus un sēnītes.

Blīvi augi, kuru lapas ir cieši kopā, var saglabāt mitrumu, kas veicina pelējuma veidošanos un piesaista ērces. Šādi augi var radīt perfektu vidi, kur šie organismi var dzīvot un vairoties. Plus, daži augi izdala sekrētus vai nektāru, kas piesaista ne tikai labvēlīgos kukaiņus, bet arī ērces un pelējumu. Piemēram, lipīgi izdalījumi var veicināt sēnīšu augšanu vai piesaistīt ērces, kas barojas ar šo vielu.

Daudzi augi piesaista dārzniekus ar savu eksotisko izskatu. Tomēr daži no tiem ne tikai uzlabo dārza estētiku, bet var radīt arī problēmas. Tāpēc ir svarīgi iepazīt katra auga īpašības, pirms to stādāt mājas teritorijā.

Piemēram, ir populāri augi ar pievilcīgu izskatu, kas tomēr var pievilināt ērces jūsu pagalmā, sabojāt mājas pamatus vai pat veicināt pelējuma veidošanos (par tiem runāsim tālāk rakstā). Tāpēc ir ļoti svarīgi rūpīgi apsvērt katra auga izvēli, ņemot vērā gan iespējamos riskus, gan ieguvumus.

Ko nekādā gadījumā nedrīkst mest kompostā – tev tas jāatceras uz visiem laikiem

 Savukārt pelējums nav nekas labs dārzam. Daži pelējumi var ietekmēt dārzeņus, augļus un citus augus, radot problēmas, kas var sabojāt augus un pat izraisīt to iznīkšanu.

Ja pelējums iebrūk dārzā, tas var ievērojami ietekmēt ražu, pat iznīcinot augus pilnībā, it īpaši, ja tie ir būtiski dārzeņi vai augļi. Šī situācija var būt īpaši sāpīga, ja skartie augi ir nozīmīgi pārtikas avoti vai kalpo estētiskām vajadzībām. Tādēļ ir svarīgi identificēt un apkarot pelējumu, lai saglabātu dārza augus veselīgus un ražīgus.

Kāpēc daudzas mūsu sievietes, kurām pāri 45, izskatās kā večiņas (Foto)

Pelējums rada neglītas plankumus uz lapām un citām auga daļām, tādējādi traucējot dārza estētiskajai pievilcībai. Šī nevēlama parādība var samazināt dārza vizuālo pievilcību, padarot to mazāk pievilcīgu gan jums, gan jūsu viesiem. Tāpēc ir būtiski pievērst uzmanību pelējuma kontrolei un novēršanai, lai saglabātu dārza skaistumu un pievilcību.

Daži pelējumi rada kaitējumu ne tikai augiem, bet arī apkārtējai videi. Piemēram, dažas sēnes var iznīcināt labvēlīgas mikroorganismu kopienas augsnē vai pat piesārņot ūdeni, kas var ietekmēt citus dzīvības veidus.

Lai gan lielākā daļa dārza pelējumu ir nekaitīgi cilvēkiem, tomēr dažiem pelējumiem var būt alerģiska ietekme. Turklāt pelējuma klātbūtne dārzā var palielināt gaisa kvalitātes risku apkārtējā vidē, it īpaši cilvēkiem ar alerģijām vai elpošanas problēmām.

Lūk, kā laistīt pelargonijas/ģerānijas rudenī, lai tās veidotu jaunus pumpurus un ziedētu pat ziemā

Tāpēc ir svarīgi veikt pasākumus, lai novērstu un kontrolētu pelējumu dārzā, nodrošinot augu veselību un saglabājot dārza skaistumu.

Bet kurš ir tas augs, kas rada pelējuma riskus un piesaista ērces?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment