Ņem kefīru un jebkuru ievārījumu un pagatavo pīrāgu “Viesis uz sliekšņa”: recepte jau ir pusgadsimtu veca, bet iecienīta

Šī recepte ir no manas vecmāmiņas, vienkārša, ātra un garšīga. Viņa to nosauca par “Viesis uz sliekšņa”.  Toreiz viņa necepa bieži, tikai brīvdienās.

Mūsdienās ēdienu ir daudz, bet es joprojām izmantoju šo recepti, jo tas ir garšīgs, vienkāršs un gatavots no sastāvdaļām, kas man ir pa rokai.

SAGATAVOŠANAS METODE:

Bļodā ielej 1 glāzi kefīra (man glāze 200 g) un glāzi jebkura ievārījuma (es ņemu aprikožu), pievieno arī 1 tējk. vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls, samaisa ar karoti.

Tagad iecilā 2 olas un ar dakšiņu iemaisa tās mīklā. Ielejiet 100 ml augu eļļas bez smaržas, apvienojiet to ar galveno masu un pievienojiet 2 glāzes izsijātu miltu. Miltiem glāzē jābūt gludiem, ja gramos, tad vajag 320-330 gramus, un pievieno 1 tējk. cepamais pulveris vai 1/3 tējk sodas.

Sajauc mīklu. Tam jābūt biezam un lēnām jāplūst no karotes.

Pīrāgu cepšu 24 cm keramiskā pannā, dibenu un sānus ieziežu ar augu eļļu un apakšā uzlieku cepampapīru, sagriežu līdz pannas izmēram. Var ņemt silikona veidni vai jebkuru citu, galvenais, lai tā ir 20-24 cm diametrā, ne vairāk.

Satricinošais un dīvainais periods pēc 15. septembra; Ko retrogrādā Merkura beigas atnesīs katrai zīmei 

Pirms liekam cepties uzkarsējam iepriekš cepeškrāsni. Mīklu lej veidnē un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep pīrāgu 180 grādos 30-35 minūtes.

Lasi vēl: Debesis viņiem dāvās laimi: ir nosauktas 2 Zodiaka zīmes, kas tuvākajā nākotnē ieies veiksmes un labklājības baltajā joslā – laime būs viņu pusē

Gatavību pārbaudām ar koka iesmu vai ar zoba bakstāmo, kuram iznākot jābūt tīram un sausam.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment