Ņemu kārbu pupiņu, marinētus gurķus un gatavoju savus slavenos “firmas salātus”. Viesi tie ir uz “izķeršanu”

Šodien pagatavosim īpaši gardus un veselīgus salātus no sarkanajām konservētajām pupiņām un marinētiem gurķiem – lielisku izvēli gan ikdienas ēdienreizēm, gan svētku galdam.

Šie salāti pārsteigs ar izteiksmīgu un pikantu garšu, ko piešķir aromātiskā sinepju mērce – tik laba, ka būs grūti tai atteikties!

Sarkanās pupiņas ir vērtīgs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs, folskābes un citu svarīgu uzturvielu avots. Tās padara salātus ne tikai sātīgākus, bet arī bagātākus ar veselīgām vielām.

Lasi arī: Uz ”Oskara” ceremoniju kāds aktieris bija ieradies uzvilcis melnu cimdu – iemesls daudz dziļāks

Tām ir patīkama, stingra tekstūra, kas labi kontrastē ar mīkstākiem dārzeņiem, piemēram, gurķiem vai tomātiem. Šis kontrasts piešķir salātiem dažādību un interesantu garšu. Sarkanajām pupiņām ir maiga, nedaudz salda un riekstaina garša, kas lieliski papildina dažādus salātu komponentus, kā arī labi sader ar daudzām mērcēm un garšvielām.

Sarkanās pupiņas pievieno spilgtu krāsu, kas vizuāli padara salātus pievilcīgākus un daudzveidīgākus. Tās nodrošina ilgstošu sāta sajūtu, tāpēc tās ir īpaši piemērotas tiem, kas vēlas salātus izmantot kā pilnvērtīgu maltīti.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Ķeramies pie gatavošanas!

Vispirms atbrīvosim pupiņas no skārdenes šķidruma un pārnesīsim tās uz caurduri, lai notecinātu lieko šķidrumu.

 

Salātiem vārīto gaļu sagriež mazos gabaliņos. Tā var būt vistas vai liellopa gaļa; cūkgaļu labāk izslēgt, jo tajā ir daudz tauku. Šodien mums ir vistas fileja. Pievienojiet gaļu bļodā.

 

Sagrieziet marinētos gurķus plānās šķēlītēs. Izmantojiet tieši marinētus gurķus, jo mazsālīti gurķi šim ēdienam nav piemēroti. Gurķus pievieno gaļai.

Sarkano sīpolu sagriež puskociņos, uz pāris minūtēm aplej ar verdošu ūdeni, tad ūdeni notecina un pievieno sīpolu salātiem.

Tagad pievieno nosusinātās pupiņas.

Tagad pagatavosim mērci. Tieši mērce ir galvenais āķis un noslēpums šajos salātos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk