Ņemu kārbu pupiņu, marinētus gurķus un gatavoju savus slavenos “firmas salātus”. Viesi tie ir uz “izķeršanu”

 

Bļodā sajauc 2 ēdamkarotes augu eļļas, 2 ēdamkarotes sojas mērces un 1 ēdamkaroti sinepju. Pievienojiet pusi tējkarotes kaltētu ķiploku vai izspiediet 2-3 daiviņas svaigu ķiploku. Visu kārtīgi samaisa.

Lieto arī smalki sagrieztus lokus un seleriju, dilles un pētersīļus. Salātiem bagātīgi pievieno zaļumus pēc savas izvēles. Visas sastāvdaļas sajauc ar sagatavoto sinepju mērci. Graudu sinepes ne tikai padara salātu garšu intensīvāku, bet arī izskatās iespaidīgi.

Salātiem ir piemērotas gan sarkanās, gan baltās pupiņas, taču sarkanās pupiņas padarīs ēdienu vizuāli pievilcīgāku.

Kāpēc patiesībā cilvēki kaisa sāli pie durvīm

Šie salāti ir ne tikai garšīgi, bet arī viegli, turklāt visas sastāvdaļas ir veselīgas un viegli pieejamas.

Noteikti pamēģiniet pagatavot šos salātus mājās – tie ir patiešām garšīgi un vienkārši!

 

Salātu sastāvdaļas:

Novārīta gaļa – 200 g

Konservētas pupiņas – 1 bundža (400 g)

Marinēti gurķi – 2-3 gabali

Eļļa – 2 ēdamkarotes

Sojas mērce – 2 ēdamkarotes

Franču sinepes (ar graudiņiem) – 1 ēdamkarote

Kaltēts ķiploks – 0,5 tējkarotes vau arī 2-3 svaiga ķiploka daiviņas

Sarkanais sīpols – 1 gabals

Loki, selerija, dilles un pētersīļi – pēc izvēles

 

Super gardi! Labu apetīti!