Samaisām sastāvdaļas un pieberam miltus, samīcām mīkstu, viendabīgu mīklu. Mīklā ielejam augu eļļu, turpinām mīcīt un atstājam 40 minūtes, uzliekot vāku.
Sīpolus sarīvējam uz smalkas rīves, sajaucam ar malto gaļu, ūdeni un sāli. Sadalām mīklu 4 vienādās daļās, ar rokām izrullējam biezus, lielus plāceņus ar diametru 15 centimetru.
Uzliekam vienādu daudzumu pildījuma uz plāceņiem un tos aizveram.
Veidojam plānākus un lielākus plāceņus 17 centimetru diametrā ar pildījumu iekšā, pārkaisām ar miltiem.
Uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu, liekam pāris plāceņu un cepam 160 grādos 40 minūtes. Tādā pašā veidā cepam atlikušos plāceņus.
Pēc pagatavošanas plāceņus iesmērējam ar augu eļļu. Rezultāts ir garšīgi un ļoti sātīgi turku plāceņi, kas pagatavoti no kartupeļu mīklas.
Pēc jūsu Zodiaka zīmes iespējams uzzināt, kas bijāt iepriekšējā dzīvē
Noteikti izmēģini šo recepti! Tu būsi sajūsmā! Ja tev patika šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Mīļais draugs – būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem!
Sastāvdaļas:
400 grami kartupeļu;
200 mililitri kartupeļu novārījuma;
1 ēdamkarote cukura;
1 tējkarote sāls;
12 grami rauga;
600 grami miltu;
20 mililitri augu eļļas;
2 sīpoli;
200 grami maltās gaļas;
20 mililitri karsta ūdens.
Tevi noteikti interesēs
- Eksperti skaidro, kādas ierīces tu nedrīksti atvienot no rozetesby Jeļena Kuzmenko
- Šo vārdu nesējas ir izcilas saimnieces, uzticīgas sievas un gādīgas mātes — precizitāte mulsinaby Sandra Vīgante
- “Man liekas, ka mums viss nav kārtībā…”: Horens Stalbe pasaka, ko domā par amerikāņu blogera “ciemošanos” Latvijāby Laura Andersone