Neparasta lieta, kas ietekmē tavu veselību

Tava personība ir tā, kas ir noteicošais tavas veselības stāvoklim. Cilvēkiem, kuri ir apzinīgāki, tīrīgāki, organizētāki un uz mērķi orientētāki, ir labāka fiziskā veselība. Tas ir saistīts ar to, ka viņiem ir stingrāka paškontrole ēst pareizi, vajadzības gadījumā apmeklēt ārstu, konsultēties ar zinošākiem cilvēkiem un vienkārši iet pretī savam mērķim, nenovirzoties no nostādīta ceļa.

Tomēr, ja arī tev nepiemīt šīs rakstura īpašības, tas nenozīmē, ka tev nekad nebūs perfekts veselības stāvoklis. Paškontroli var iemācīties, tikai tas aizņems laiku. Paškontrole ir kā muskulis – ja tu to trenēsi, tas kļūs arvien lielāks un spēcīgāks. Tas kļūst vājš, ja tu to pārāk daudz izmanto vienā reizē un kļūst stiprāks, ja vairāk to lieto ilgtermiņā.

Tomēr, ja tu vienmēr esi stresa pārpilns, tas var novest pat līdz neirotismam, kas tavu fizisko veselību iespaidos pat ļoti negatīvi – tas var kalpot arī kā riska faktors depresijai. Bet ir arī labas ziņas: ar meditācijas, treniņu, komunikāciju, pareizu ēšanu un citiem svarīgiem faktoriem, stresu var nomākt un kādreiz aizmirst pavisam. Galvenais ir gribasspēks!

 

Avots: www.mensfitness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment