Mistiskas slimības dēļ zēns pārvēršas akmenī

Ramesh-Darji_1182

 

Viņa māte nestrādā, jo kādam ir jābūt visu laiku Ramesham, jo viņš pats nespēj neko izdarīt, viņš var tikai parādīt, kad viņam vajag uz tualeti vai viņš grib ēst.

Ramesha māte stāsta, ka pusēna āda sāka lobīties nost, kad viņam bija tikai 15 dienas, un jaunā āda auga ļoti cieta. Ar laiku šī cietā āda kļuva melna. Zēna vecāki nezināja, ko darīt, un neviens viņiem arī nepalīdzēja.

Viņš var parādīt tikai to, kad viņam girbas ēst, vai vajag uz tualeti. Agrāk viņš sēdēja un raudāja, bet mēs nevarējām palīdzēt, jo nezinājām, kas viņam sāp.

Bērni, kuri ierauga Rameshu, vienmēr nobīstas un raudādami skrien prom. Ramesha vecāki stāsta, ka vienmēr ir bijis grūti noskatīties, gan viņiem, gan Ramesham, kad kāds nobīstas un skrien prom.

 

Ramesh-Darji_1180

 

Ihtioze ir ilgtermiņa smaga slimība, kas ir smagu ‘zivju zvīņu’ veidošanās uz ādas, kura Ramesham tika nodota, vecāku bojāto gēnu dēļ. Šo slimību nav iespējams izārstēt, taču ar to var cīnīties un atvieglot ikdienas dzīvi, ja tiek saņemta pareiza ādas kopšana un medikamenti.

Ramesha vecāki nevarēja atļauties medicīnisko aprūpi savam bērnam, kas maksa aptuveni 7000 rūpiju( aptuveni 60 eiro), tā ir mēneša alga Nepālā. Bet zēnam ir cerība, pateicoties britu dziedātājam Džošam Stounam, kuru ir aizkustinājis šī mazā zēna stāsts un viņš vēlas palīdzēt.

Džošam bija paredzēts koncerts Nepālā, un pār šo zēnu viņam pastāstīja dziedātāja Sanjay Shreshta, kura ir no Nepālas. Viņi redzēja video, kur Ramesh cīnās, lai varētu pastaigāt. Viņi sarīkoja koncerta, kurš notika Nepālas galvas pilsētā Katmandu, un tajā Ramesha medicīniskai aprūpei tika saziedoti gandrīz 2000 eiro un Džošs pavadīja dienu ar zēnu, apdāvināja viņu ar rotaļlietām un šokolādēm.

 

 

Ramesh-Darji_1184

 

Pašlaik Ramesh atrodas Katmandu medicīnas centrā, kurs saņem sev nepieciešamo aprūpi.

Sabina Bhattarai, dermatoloģijas profesora asistente Katmandu medicīnas centrā stāsta:

Kad Ramesh tika atvest pie mums, viņš bija ļoti sliktā stāvoklī. Mums bija jānoņem zvīņas no viņa ķermeņa, kas bija ļoti sāpīgs process. Taču viņš to pārcieta. Divas nedēļas mēs viņam devām antibiotikas, lai nerastos infekcijas, kā arī devām stipras pretsāpju zāles, lai varētu noņemt atmirušo ādu.

 

Ramesh-Darji_1185

Cerams, ka Ramesha dzīve ievērojami uzlabosies, un pozitīvi, ka tomēr ir cilvēki, kuri ir spējīgi dod tiem ,kuriem nav, un vēlas palīdzēt.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment