4. Pagatavo krēmu.
Ielejiet skābo krējumu bļodā un pievienojiet tam cukuru. Kārtīgi samaisiet. Tā kā cukurs skābajā krējumā izšķīst uzreiz, šim maisījumam jāļauj nostāvēties 10-15 minūtes.
5. Kamēr želatīns uzbriest un cukurs izšķīst skābajā krējumā, gatavo apelsīnus.
Vienu apelsīnu pārgriež uz pusēm un, izmantojot griezēju, sagriež plānās šķēlēs. Ja jums nav griezēja, apelsīnu varat smalki sagriezt ar nazi.
6. Nomizo atlikušos divus apelsīnus un sagriež gabaliņos. Ja apelsīniem ir sēklas, tās ir jāizņem.
7. Želeja jau uzbriedusi, liek uz plīts. Želeju maisot karsē, līdz tā kļūst viendabīga. Nekādā gadījumā nevajadzētu vārīt želeju, jo tas iznīcinās visas želejas īpašības.
Pannā, kurā saliksim kūku, lej nedaudz vairāk par pusi želejas. Pannu ar želeju liek ledusskapī uz 10-15 minūtēm, lai želeja sastingst.
8. Želeja stāvēja ledusskapī 10 minūtes un pilnībā sastinga.
Apelsīnus skaisti izkārtojam uz želejas. Apelsīna vietā var ņemt, piemēram, konservētu persiku.
Apelsīnus pārlej ar atlikušo želeju un liek ledusskapī uz 10 minūtēm, lai želeja sastingst.
9. Pagāja 10 minūtes, želantīns pilnībā sastinga. Kūkas dekorācija ir gatava. Ja jums nav pusstundas laika, lai izveidotu šādu rotājumu, tad jums tas nav jādara. Nekavējoties pārejiet pie pašas kūkas gatavošanas. Beigās var izrotāt ar vienkārši rīvētu šokolādi.
10. Sāksim gatavot kūku.
Želatīns jau ir pilnībā uzbriedis. Liekam uz uguns un izkausējam. Uzmanīgi skatīties, lai želatīns nevārītos.
Izkausēto želatīnu lej krējuma un cukura maisījumā. Visu labi samaisa.
11. Skābā krējuma maisījumā ieber krekerus un sasmalcinātus apelsīnus. Visu labi samaisa.
12. Uzmanīgi uzklājiet krekera un skābā krējuma maisījumu uz želejas kārtas. Mēs cenšamies to izkārtot tā, lai aizpildītu visus tukšumus.
Ļaujiet pannu ar kūku sastingt ledusskapī vismaz 2 stundas.
Pieredzējis autovadītājs sniedz svarīgu informāciju, ko jāzina ikvienam šoferim, vadot auto
13. Lai kūku izņemtu no veidnes, bļodā ielej karstu ūdeni. Ūdens temperatūra ir aptuveni 70 grādi. Ievietojiet pannu- katlu ar kūku šajā ūdenī uz 10-15 sekundēm. Nav nepieciešams ilgāk turēt, jo želeja izkusīs un izlīs.
Pārklājiet pannu ar šķīvi, uz kuras mēs pasniegsim kūku uz galda, un apgrieziet otrādi. Uzmanīgi noņemiet pannu-katliņu no kūkas.
Šī ir krekeru kūka, ko gatavoju ar skābo krējumu. Dekorēju ar apelsīniem želejā. Ja jums nav laika šādai dekorēšanai, varat vienkārši apkaisīt šo kūku ar kokosriekstu skaidiņām vai rīvētu šokolādi un uzlikt visas ogas un augļus pēc izvēles.
Droši var eksperimentēt, skābajam krējumam vēl var pievienot biezpienu, krēmsieru, utt.
Sastāvdaļas:
cepumi (krekeri) var arī selgas- 300-350 g
skābais krējums 15% – 500 g
cukurs – 1 ēdamkarote.
apelsīns – 2 gab. (var aizstāt ar ķiršiem, rozīnēm, banāniem utt.)
želatīns – 15 g
ūdens – 100 g
Lasi vēl: Kāpēc es vedu Koka-kolu uz vasarnīcu litriem, bet nevienam to nedodu dzert?
Dekorēšanai:
apelsīns – 1 gab.
apelsīnu želeja – 1 iepakojums
ūdens – 200 g (puse no tilpuma, kas norādīts uz želejas paciņas)
Noteikti pagatavojiet šo kūku savai ģimenei un draugiem.