Neparasti! Meitenes deguna asiņošana izglābj trīs cilvēku dzīvību

Kādu dienu Ennai sākās smaga deguna asiņošana – viņu pat nācās izņemt no skolas, lai vestu mājās. “Viņai nekad pirms tam nebija asiņojis deguns,” saka meitenes māte. “Tā ilga 40 minūtes, un Kristālai nācās izlaist visas stundas skolā – tas nebija normāli. Mēs izsaucām ģimenes ārstu. Laboratorijā tika veiktas analīzes, un meitenei tika atklātas nieru problēmas.”

Vēlāk pēc citām pārbaudēm Kristālai tika atklāta ļoti reta ģenētiska nieru slimība – juvenile nephronophthisis.

Šai slimībai parasti ir nepieciešama dialīze, tomēr Kristālai vēl nebija nekādu simptomu – visi bija pārsteigti. Bet pēc mazāk kā gada slimība saasinājās, un meitenei bija nepieciešams pārstādīt neiri.

Kad meitenes vecāki bija nozīmēti kā iespējamākie donori, viņiem abiem tika atklāti nieru audzēji. Abi vecāki bija ideāli donori, tomēr šī atklājuma dēļ viņi vairs tādi nevarēja būt, tomēr audzēji tika atklāti agrīnā stāvoklī, tādēļ tos nebija grūti izārstēt.

Beigu beigās arī Kristālas tante izrādījās lielisks donors – un, par laimi, operācija noritēja veiksmīgi.

Deguna asiņošanai nebija nekāda sakara ar meitenes slimību, bet, ja tā nebūtu sākusies, Kristāla nebūtu aizgājusi pie ārsta, viņai netiktu veiktas pārbaudes, kā arī vecāki neuzzinātu par savām slimībām. Izrādās, ka deguna asiņošana bija kā zīme no debesīm!

Avots: www.buzzfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment