Nesaprotu, kāpēc griķus neviens negatavo šādi – viņi ir divreiz garšīgāki un vēl veselīgāki

Griķi ir ļoti iecienīts ēdiens Latvijā, tomēr esmu diezgan droša, ka šādā veidā neviens no jums nebūs tos gatavojis. Un atliks jums to vienreiz izmēģināt, kā gribēsiet tos ēst šādi atkal un atkal.

 

Šī recepte ir ir ļoti veiksmīga eksperimenta rezultāts. Un patiesībā es jau sen gribēju padalīties ar šo recepti.

Kas būtiski, ka šādam ēdienam nav nepieciešami ne salāti, ne mērce. Un garša ir ļoti  interesanta / daudzpusīga, ka jūs nevarat pretoties (neskatoties uz to, ka šķiet, ka tie ir parasti  griķi!)

 

Sākumā gan mazliet informācijas par pašiem griķiem.

Griķi ir viens no galvenajiem graudaugiem pasaulē, kas ir īpaši populārs Eiropā un Tuvajos Austrumos. Šie mazi graudi ir spējīgi piedāvāt daudzus veselības un uztura labumus, kā arī tie ir parocīgi ēdieniem.

Griķi satur daudzus vitamīnus, minerālvielas un citas uzturvielas, ieskaitot kāliju, magniju, fosforu un B vitamīnus.

Turklāt, griķu lietošana var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni asinīs, uzturēt stabilu cukura līmeni un paaugstināt sāta sajūtu. Griķi var tikt izmantoti, lai pagatavotu dažādus ēdienus, piemēram, putras, salātus un zupas, un to var pārdot veselos graudos, miltos vai makaronos.

Visbeidzot, griķi ir ātri pagatavojami un viegli sagatavojami, kas padara tos par vienu no populārākajiem graudaugiem izmantotajiem pasaules virtuvēs.

Pārsvarā, griķi audzējami Eiropas dažādās valstīs, kā arī Austrumu Eiropā, Krievijā, Turcijā, Tuvajos Austrumos un Ziemeļamerikā.

Šis grauds tiek uzskatīts par labu izvēli vegāniem un cilvēkiem, kas uzturējas bezglutēna diētā, jo griķi ir bezglutēna pārtika.

Lasi arī: Ķiplokus visbiežāk iznīcina nevis sals, bet gan slikts padoms dārzniekiem, stādot ķiploku pievienot augsnē pelnus

Griķu milti ir arī populārs aizvietotājs taukainām miltu sastāvdaļām, piemēram, mīklai un biezputrai.

 

Tagad pati recepte!

 

SASTĀVDAĻAS:

Griķi – 1,5 glāzes (~300 g)

Ūdens – 2 glāzes

Tunča konservi eļļā – 1 bundža

Marinēti gurķi – 2 gab.

Sīpols – 1 gab.

Sāls

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment