Neticami atmiņas triki, kurus jāatkārto KATRU DIENU!

Mūzika atcerēšanos padara vienkāršāku. Vai nav dīvaini, ka varēji iemācīties kādreiz visus Eminema dziesmu vārdus, bet tagad nesaproti, kā tas vispār bija iespējams? Mūzikas izmantošana (ne vienkārši klausīšanās, bet gan zināšanu ielikšana mūzikā) ir viens no labākajiem veidiem, kā uztrenēt savas atmiņas dziļākos nostūrus.

Izveido savas atmiņas pili. Domās uzcel savu atmiņu pili, kur katra istaba ietver kādas zināšanas. Bet, protams, nav jābūt kādai lielai pilij, ar nesaprotamiem gaiteņiem – kā šo “pili” vari izmantot, piemēram, savas mājas vai kādu citu vietu, kuri pazīsti ļoti labi. Katrā istabā vai istabas nostūrī noglabā atmiņas – un svarīgākais ir šīs istabas nemitīgi papildināt. Var likties, ka nav īsti iespējams savas atmiņas šādi kontrolēt, tomēr tici mums un pamēģini!

Atceries cilvēku vārdus… ar pirmo reizi. Tu zini to vīrieti – viņš strādā tavā ofisā, bet nekādīgi nevari atcerēties viņa vārdu. Tu zini, ka viņam ir trīs bērni, viņam ir alerģija pret zivīm, bet tu nezini viņa vārdu. Ir trīs lietas, ko tu vari darīt, lai atcerētos viņa vārdu: vārda atkārtošana uzreiz, kā tev tas tiek pateikts, burtošana un asociāciju veidošana. Vai arī vienkārši vari cerēt uz to, ka nākamreiz viņš atnāks uz darbu ar piespraustu vārda zīmīti.

Saķēdē kopā savas atmiņas posmus. Izveido mazu stāstu, savienojot kopā lietas, kuras tev vajag atcerēties, un izmanto to tad, kad tev vajag atcerēties kādu no šīm lietām. Arī situācijās, pat tad, kad tas, ko tev vajag atcerēties, ir pilnīgi nesavienojams.

Pieraksti pilnīgi visu, ko tev vajag atcerēties – pat tad, ja to nekad nelasīsi. Vecā labā zīmuļa un papīra saderība ir viens liels brīnumlīdzeklis. Pat tad, ja vairs nekad neizlasīsi, ko esi uzrakstījis uz lapiņas, pastāvēs daudz lielāka iespējamība, ka atcerēsies to, ko nedrīksti aizmirst. Vislabāk šī metode darbosies cilvēkiem ar redzes atmiņu.

 

Avots: www.supercompressor.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment