Neticami kraukšķīgi un garšīgi marinēti gurķi, kas gatavoti plastmasas pudelē

Gurķu sagatavošana:

Gurķus labi noskalojiet un pārlejiet ar aukstu ūdeni uz 3-4 stundām.

Sālījumam 1 kg sāls sajauc ar 10 litriem auksta ūdens, līdz sāls pilnībā izšķīst.

Pildīt pudeles:

Izmazgājiet plastmasas pudeles.

Katras pudeles apakšā ievieto smalki sagrieztus ķiplokus, piparus un garšvielas. Virspusē novieto lapas, lai, sālījumam notecinot ūdeni, sīkie gabaliņi neizlīstu ārā.

Tad liek gurķus, pārklājot tos ar ķiršu vai upeņu lapām. Piecu litru pudelē būs apmēram 3 kg gurķu.

Piepildiet pudeli ar sālījumu līdz kakliņam.

Planētu parāde sniegs laimi tikai šīm Zodiaka zīmēm: viņus gaida brīnišķīgas ziņas

 

Raudzēšana:

Pudeli pārklāj ar vāku, bet neaizskrūvē, un novieto uz paliktņa, jo sālījums var izplūst.

Atstājiet gurķus raudzēties 5 dienas ārpus tiešiem saules stariem.

Nokāšana:

Pēc piecām dienām sāls sālījumu notecina un gurķus rūpīgi noskalo, atdalot baltos nosēdumus. Gurķi jau ir uzsūkuši pietiekami daudz sāls, tāpēc tos varēs labi uzglabāt.

Piepildiet gurķus ar aukstu ūdeni līdz pudeles kaklam un aizskrūvējiet korķi.

Galīgā sagatavošana:

Turpmāko piecu dienu laikā gurķus vērojiet. Ja pudele sāk uzpūsties, atveriet aizbāzni un izlaidiet lieko gāzi.

Gurķi būs gatavi pēc diviem mēnešiem. Glabājiet tos aukstā vietā, kur tie stāvēs visu ziemu.

Jūs būsiet patīkami pārsteigti par rezultātu – garšīgi, kraukšķīgi gurķi iepriecinās gan jūs, gan jūsu tuviniekus!

Ar ko gudrs cilvēks nedalās, kādus cilvēkus novērtēt un citas Omāra Hajama atziņas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment