Neticams stāsts par āzi, kas iedomājies, ka ir suns

Āzim vārdā Hobo ļoti patīk doties pastaigās, sēdēt saimnieces klēpī un spēlēties ar saviem draugiem – suņiem.

Dzīvnieku mīļotāja Treisija Floversa viņu atrada uz ielas un nespēja atstāt vienu, tāpēc deva viņam mājas.

Mīlošā saimniece pat lūdza, lai viņai piešķir īpašu valdības atļauju, lai varētu Hobo vest pastaigāties publiskās vietās. Protams, ka cilvēki sāka atskatīties.

PAY-African-pygmy-goat-Hobo

41 gadus vecā Treisija stāsta, ka Hobo ir neparastākais āzis, kādu viņa ir redzējusi.

“Viņš ir mazs dīvainis, un man tiešām šķiet, ka viņš nemaz nenojauš, ka ir āzis, un sevi uzskata par suni.” Viņa stāsta.

Treisijai ir arī vēl divi āži, bet viņi nepavisam nelīdzinās Hobo un uzvedas normāli, bet Hobo labprātāk laiku pavada kopā ar suņiem.

PAY-African-pygmy-goat-Hobo2

Treisija viņu atrada pagājušā gada augustā un aizveda uz veterināro slimnīcu Čorlijā, Lielbritānijā. Viņš bija pamatīgi izkāmējis, ar savēlušos vilnu un aplauztiem ragiem.

Slimnīca publicēja paziņojumu Facebook vietnē, lai atrastu Hobo saimniekus, taču neviens neatsaucās. Tāpēc Treisija izlēma viņu adoptēt.

PAY-African-pygmy-goat-Hobo3

Treisija ir suņu dienas aprūpes centra The Dogs Barracks vadītāja un ikdienā pieskata un aprūpē simtiem suņu. Viņai pašai ir pieci suņi, 14 vistas, četri kaķi, divi seski, papagailis, kā arī trīs āži.

Palīdzot Hobo atveseļoties, Treisija pamanīja, ka viņš īpaši labi nesatika ar pārējiem diviem āžiem, bet uzreiz sadraudzējās ar suņiem.

PAY-African-pygmy-goat-Hobo4

Tad Treisija vērsās pie Lielbritānijas Vides, pārtikas un reģionālās attīstības departamenta un lūdza īpašu atļauju vest Hobo uz parku, un tagad viņš ir vienīgais āzis valstī, kuram ir šāda privilēģija.

Saimniece stāsta, ka dažreiz pārējo suņu saimnieku reakcija ir uzjautrinoša, kad viņi dodas pastaigā.

“Hobo katru dienu dodas pastaigā kopā ar visiem suņiem un paklausīgi turas man pie sāniem pat tad, ja nav piesiets pavadā.” Viņa stāsta.

“Viņš gaida, kad varēs pastaigāties, un, ja es kādu dienu izlaižu, viņš sāk blēt, izlec ārā no savas mājas un nāk mani meklēt.”

PAY-African-pygmy-goat-Hobo5

Treisija stāsta, ka citi suņi, ko viņš satiek pastaigu laikā, ar viņu sasveicinās un, šķiet, pat nepamana, ka viņš nav suns. Arī daži cilvēki to nepamana. Kāda kundze esot gājusi klāt un vaicājusi, kas tā par suņu šķirni, kas ļoti līdzinās āzim.

Treisija atzīst, ka labprāt ļautu Hobo dzīvot mājā, bet viņš nav tam apmācīts. Tāpēc viņš dzīvo savā dārza mājā kopā divām vistām. Tomēr viņam ir atļauts ienākt virtuvē un siltumnīcā.

Hobo, līdzīgi kā suņiem, patīk nolaizīt saimniecei seju, kā arī viņam garšo suņu kārumi. Viņam ir arī vesela garderobe ar mazām, suņu izmēru jaciņām.

Hobo patīk arī nočiept ēdienu, uzlecot uz galda, un uzbrukt dārzeņu plauktam.

Treisija stāsta, ka Hobo ir īsta personība ar lielisku humora izjūtu, kā arī viņš ir kļuvis gandrīz vai par ģimenes locekli.

Avots: www.mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment