Gatavošanas process
Sajaucam olas ar cukuru un vanilīnu pēc garšas.
Sakuļam masu ar mikseri līdz stabilai un biezai masai.
Pievienojam pienu un izkausētu sviestu, samaisām ar putojamo slotiņu.
Pievienojam izsijātus miltus ar cepamo pulveri un masu sakuļam līdz tā sabiezē.
Sajaucam olas ar cieti, cukuru un pienu un liekam krēmu vārīties uz nelielas uguns.
Vārām līdz iegūstam biezu masu, noņemam no plīts un atdzesējam.
Pārklājam cepamo trauku ar pergamentu, ielejam tajā mīklu un uzberam gabaliņos sagrieztus ābolus.
Pa virsu uzsmērējam krēmu un vienmērīgi to izlīdzinām.
Pīrāgu cepam apmēram 30 – 40 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Kad tas atdzisis, izņemam no formas, pēc vēlēšanās pārkaisām ar pūdercukuru un kanēli.
Lasi arī: Pēc kartupeļiem sēju šos zaļmēslus: tie aizvieto kūtsmēslus un izdzen stiepļu tārpus un kraupi
Lasi arī: Izcilai aktrisei un talantīgai režisorei skumja vēsts: viņas 57 gadus vecais līgavainis nomiris no retas neārstējamas slimības
Padoms: Lai krēmu būtu vieglāk un vienmērīgāk izsmērēt uz pīrāga, ievietojam to maisiņā un nogriežam stūri, pēc tam izspiežam krēmu uz pīrāga virsmas. Vai vienkārši izmantojam konditorejas maisiņu.
Dārgais lasītāj, izmēģini arī tu šo brīnišķīgo ābolu pīrāga recepti! Tu noteikti nebūsi gaidījis, ka šis pīrāgs būs tik gards, ka garšas kārpiņas gavilēs. Dalies savos iespaidos ar draugiem sociālajos tīklos!
Arī svarīgi: Man pat 4 gadus veci dvieļi ir kā jauni: pietiek tikai reizi gadā tos iemērkt šajā šķīdumā
Tevi noteikti interesēs
- „Ko tu mīli vairāk – mammu vai tēti?” reiz bērnībā pajautāja tētis un joprojām smejas, atceroties manu atbildiby Rinalds Bergmanis
- Kad vīrs pēc 35 laulības gadiem aizgāja pie citas… 5 lietas, ko es sapratu par sevi un dzīviby Rinalds Bergmanis
- “Man liekas, ka mums viss nav kārtībā…”: Horens Stalbe pasaka, ko domā par amerikāņu blogera “ciemošanos” Latvijāby Laura Andersone