“Neviena ērce man netuvojas”: 7 līdzekļi, kas mani glābj no visām ērcēm

 

5. Vaniļa

Bet atcerieties, ka jums ir nepieciešama dabīgā vaniļa vai tās ēteriskā eļļa. Mākslīgais vanilīns nedarbosies. Ērces nevar paciest patīkamo vaniļas aromātu un aizbēg. Viņi nekad nesēdīsies uz cilvēka, kurš smaržo pēc vaniļas jūdzes attālumā.

Uz glāzi ūdens ņem 3-4 pilienus vaniļas eļļas vai dabīgā ekstrakta, samaisa un uzklāj uz ādas. Man īpaši patīk šī metode, jo es dievinu vaniļas smaržu.

Milzīgs pluss ir tas, ka šī metode ir piemērota arī bērniem, kuriem parasti nepatīk spēcīgās repelentu vai garšaugu smaržas.

Starp citu, var paņemt speciālu kulonu, ielikt iekšā vate ar 3-5 pilieniem vaniļas eļļas un pakārt garā ķēdē, vai piestiprināt pie mugursomas. Arī šāda veida aizsardzība darbosies.

6. Citronu eikalipts

Izrādās, ka šis modīgais augs, ko katrs audzē mājās, pasargā arī no ērcēm. Precīzāk, nevis pats eikalipts, bet tā ēteriskā smaržīgā eļļa. Tam ir interesants komplekss aromāts – eikalipta lapu un citrona mizu maisījums.

Recepte ir aptuveni tāda pati kā citām eļļām. Ņem 3 pilienus eikalipta ēteriskās eļļas uz 100 ml ūdens un uzklāj uz visām atklātajām ķermeņa daļām. Taču nevajadzētu uzklāt šķīdumu uz sejas, jo eļļai ir fotosensibilizējoša iedarbība – citiem vārdiem sakot, ar šo eļļu jūs apdegsiet, ja dosieties saulē.

7. Slavenais balzams “Zvaigzne”.

Ak, šie vjetnamieši, maza tauta, bet tik gudra. Atceros, kā mana vecmāmiņa smērēja “Zvezdočku” pret radikulītu un sāpošu ausi, pret spiedienu un nagu sēnīti. Interesantākais ir tas, ka palīdzēja – maģija, ne mazāk!

Un balzams ar blīkšķi pasargā no ērcēm. Var vienkārši ar vieglām kustībām iesmērēt plaukstas un kaklu – ar to pietiks, lai ērce tev netuvotos. Zirņa lieluma daudzumu produkta varat uzklāt arī uz kedu zoles sāniem – ērce, kas sēž zemu uz zāles, nedomās jums lēkt virsū, smarža būs tik spēcīga.

Ko darīt, ja nebija laika uzklāt aizsardzību un ērce joprojām ir piesūkusies?

3 ātri un nesāpīgi veidi, kā izņemt ērces

Pirmā metode ir divu vienkāršu līdzekļu izmantošana. Vispirms paņemiet pāris pilienus saulespuķu eļļas un samitriniet ar to vati. Tagad vietā, kur ērce ir iegruvusi ādā, jāiezied vate ar eļļu un labi jāieeļļo kukainis. Pēc 1 minūtes paņemiet parastās pincetes un uzmanīgi satveriet kukaiņu pēc iespējas tuvāk ādai. Tālāk jums ir viegli jāvelk uz augšu un jāvelk ērce, it kā izgriežot to no ādas. Parasti kukaiņu izņemšana notiek dažu sekunžu laikā, it īpaši, ja ērcei nebija laika stingri piesūkties.

Otrā metode ir arī vienkārša. Aptiniet divus pirkstus sausā pārsējā vai marlē un satveriet ērces ķermeni. Velciet uz augšu ar griežāmām kustībām bez raustīšanās, lai viss kukainis iznāktu ārā.

Trešā metode ir ērces ieeļļošana ar šķidrumu, kas tai ir agresīvs: jodu, briljantzaļo vai spirtu. Šeit svarīgi ņemt vērā, ka ērce nesēž dziļi, tad tā ātri izvilks savu probosci un aizbēgs pati. Vai arī to var viegli noņemt ar pinceti.

Lasi vēl: Skaļš paziņojums izskanēja par Pugačovas un Galkina gaidāmo šķiršanos

Pēc visām manipulācijām, lai noņemtu ērci, noteikti dezinficējiet brūci un iemetiet kukaiņu spirtā vai ugunī.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment